Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, aile hekimliği uygulamasında, ülke genelinde ilk sırada yer aldıklarını ve istenilen başarıya ulaştıklarını söyledi.

İlde 5 Ocak 2009 tarihinde başlayan aile hekimliği uygulamalarında, hasta memnuniyeti bakımından ülke genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını kaydeden Tepe, uygulamayla ilgili bazı aksaklıklar yaşanmasına rağmen genellikle başarılı olduklarını belirtti.

Rize'de 93 aile hekimi bulunduğunu ifade eden Tepe, 'Vatandaşlarımızın birçoğu aile hekimlerini tanıyor. Verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırarak devam ettirmek istiyoruz.'' dedi.

Aile hekimlerinin yatalak olan hastaları belirli aralıklarla evlerinde tedavi ettiğini de söyleyen Tepe, şunları kaydetti: ''Hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermenin tatlı telaşı içindeyiz. Aile hekimliği uygulamalarında hasta memnuniyeti açısından ülkede ilk sıralarda yer alıyoruz. Aile hekimlerimiz yatalak durumda olan hastalarımızı belli aralıklarla evlerinde tedavi ediyor. Ayrıca tüberküloz hastalarının da düzenli bir şekilde takibatını sürdürüyoruz.''

İl Sağlık Müdürü Tepe, henüz aile hekimleriyle tanışmayan vatandaşların bir an önce aile hekimlerini tanımalarının kendileri için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Editör: HABER MERKEZİ