Mustafa BAYRAK

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, vatandaşların bir an önce aile hekimleri ile tanışmalarını istediğini, hasta olmayı beklememeleri gerektiğini söyledi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, aile hekimliği uygulamasının Rize'de bu yılbaşında bazı illerle birlikte pilot olarak uygulanmaya başladığını belirtti.

Aile hekimliğinin önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Tepe, ''Aile hekimliği koruyucu sağlık hizmetleri konusunda son derece önemli. Aile hekimleri, vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olacaktır'' dedi.

Uygulamanın amacının hiçbir vatandaşın doktorsuz kalmaması olduğunu, ancak aradan uzun süre geçmiş olmasına rağmen hala aile hekimini tanımayan vatandaşların bulunduğunu dile getiren Tepe, ''Vatandaşlarımızın bir an önce aile hekimleri ile tanışmalarını istiyorum. Hasta olmayı beklemesinler. Gidip tanışsınlar, tansiyonunu ölçtürsünler. Kontrolden geçsinler'' diye konuştu.

Tepe, özellikle hamile kadınların aile hekimleri ile irtibat halinde olması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: ''Biz hiç bir hamile kadının bir sorun yaşamasını istemiyoruz. Üstelik teknoloji bu kadar gelişmişken bundan yararlanılmasını istiyoruz. Bu nedenle hamile kadınların mutlaka kadın doğum uzmanına ve aile hekimine gitmeleri gerekiyor. Sürekli takip altında olsunlar. Bebek doğar doğmaz da kayıt altına alınıp takip edilsin. Böylece sağlıklı olarak büyüyebilsin.''

Editör: HABER MERKEZİ