2005 yılında Düzce ilinde pilot il olarak uygulanmaya başlayan Aile hekimliği 2009 yılı itibari ile Rize ilimizde de pilot il olarak uygulanmaya başlanacak.Son bir yıl içinde yapılan hazırlık çalışmaları sona yaklaştı ve 29 kasım günü hekimlerin bölgelere yerleştirilme işlemi ile hekimlerin ataması yapıldı.

Aile hekimi sistemi ile Rize il ve ilçe  sağlık ocaklarına  93 aile hekimi atandı.Bu atama sonucu Çayeli ilçemize 11 hekim atandı.Bu hekimlerin 6 tanesi şimdiki 1 nolu sağlık ocağına,4 tanesi 2. nolu sağlık ocağına ve 1 hekim Büyükköy beldesi sağlık ocağına atandı. Her doktora belli mahalle ve köyler bağlandığı bu sistemde hekiminizi öğrenebilmek için     http://aile.rsm.gov.tr/  adresine bağlanıp sol köşedeki kutucuğa tc kimlik numaranızı yazmanız yeterli olmaktadır.
Eğer TC Kimlik numaranızı girdiğinizde kaydınız bulunmamaktadır uyarı verirse ocak ayından itibaren muayene olmak istediğiniz size en yakın olan hekime giderek kaydınızı yaptırabilirsiniz.
 
Aile hekimliği sistemi ile size atanmış hekime tüm sağlık işlemleriniz ve sorunlarınız için başvurabilirsiniz.Aile hekiminiz sizi gerek gördüğü takdirde hastalığınız ile ilgili uzman bölümlere sevkinizi yapacaktır.Aile hekimliği sisteminde tarih tam belli olmasada sevk mecburiyeti getirilerek aile hekimine uğramadan diğer sağlık kurumlarına gidildiğinde yapılan masrafın %70 i şahsın kendisine fatura edilecektir.Fakat her zaman acil bir olay durumunda hastane acil servislerine başvurmak için aile hekiminde sevk isteme mecburiyeti yoktur.

İlimizde yaşamayıp ancak misafir olarak geldiği sırada hastalanma durmunda ise her ilçede olan toplum sağlık merkezlerine başvurabilirler.İlçemizde toplum sağlığı merkezi 2 nolu sağlık ocağının olduğu yerde hizmet verecektir

Aile hekiminizden memnun kalmama veya anlaşamama durmunda 6 ay sonra bir dilekçe vererek geçmek istediğiniz doktora kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Bu sistem sayesinde hastalar doktorunu,doktorlarda hastalarını tanıyacak ve lüzumsuz zaman kayıpları,doktor kuyruklarında beklemeler azalacaktır.

Şimdiden ilçemize hayırlı olması dileğiyle

Editör: HABER MERKEZİ