Kızılay Rize Şubesi tarafından 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları günü nedeniyle bir program tertip edildi.

Rize Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen organizasyona Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Üniversitesi Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu, Kızılay Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program da konuşan Kızılay Rize Şubesi Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, “11 Haziran da 143. Yaşına giren Türk Kızılayı gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada insan ızdırabını dindirerek insani onurunu korumak idealini, milletimizin vicdanının sesi ve merhamet eli olarak takdire şayan bir suretle devam etmektedir. “

“Bugün ki konumuz gereği ilimizde yönetime geldiğimiz 2005 yılının temmuzundan beri, kan hizmetlerimize kısaca değinmek istiyorum. 2005 yılında ilimizin kan ihtiyacı 2000-2400 ünite olarak bize bildirilmiştir. 2005 yılı eylül ayında kan istasyonumuzu 2000 ünite kan almayı, Genel Merkezimize taahhüt ederek açtırdık. Bağışçı hayırseverlerimizin teveccühleri ile o yıl son 3 ayda 1431, 2006 da 3732, 2007 de 4360, 2008 de 4880 ve 2009 yılında da 5777 ünite kanı hayırsever halkımızın, kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. İl olarak Türkiye ortalamasında, en iyi derecelerde bulunmaktayız. Çoğu zaman % 100 ve üzeri ihtiyacı karşılama başarısı sağladık.”

“Bu yıl, bugün itibariyle alınan kan miktarı 2646 ünitedir. İlimizde sağlık alanında yapılan iyileşmelerle, önemli ameliyatların yapılıyor olması tabiî ki memnuniyet verici bir husustur. Elbette artan bu ihtiyaca bizlerde ayak uydurmak, kan bağışı bilinçlilik düzeyini 18-60 yaş sağlıklı insanlarımız arasında yükseltmek mecburiyetindeyiz.”

“Bu vesile ile bizlere desteklerini esirgemeyen sayın valimize Rize Belediye başkanımıza, Kaymakamlarımıza, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza , Çaykur genel müdürümüz ve çalışanlarına, özel sektör çay fabrikası yöneticilerine, Rize Ticaret Borası başkanımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, kan bağışını alışkanlık haline getiren hayırsever vatandaşlarımıza ismini sayamadığım tüm Kızılay dostlarına teşekkür ediyor, ‘yalnız değilsiniz sloganımızı bu kez bizleri yalnız bırakmayarak yerine getiren siz değerli katılımcılara şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Daha sonra yapılan konumlarda da kan bağışının önemine vurgu yapılarak kan bağışında buluna hayırseverlere teşekkür edildi. Programın sonunda Rize Kızılay Kan Bağış Merkezine yardımlarını eksik etmeyen rektör, emniyet müdürü, kaymakamlık, belediye başkanları ve müftülere plaket takdim edildi. Rize Kızılay Kan Bağış Merkezine sürekli kan bağışında bulunup madalya almayı hak eden bağışçılara madalyaları takdim edildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ