Meslek edindirme kurslarına önem veren Rize Dernekler federasyonu, iş-kur il müdürlüğü ile ortaklaşa yapmış olduğu proje sayesinde;  tıbbi sekreter, acil tıp, anestezi, radyoloji ve hasta, yaşlı bakım ünitelerine personel yetiştiriyor.
 
 
Proje kapsamında hasta ve yaşlı bakım ünitesi kursunu bitiren 17 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
 
 
Rize Devlet Hastanesi konferans salonunda yapılan törene Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize Dernekler Federasyonu Rize Başkanı ve Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, Rize Devlet Hastanesi Müdürü Temel Latifoğlu, Rize İş-kur İl Müdürü Yahya Kanbur, Rize Dernekler Federasyonu Proje Daire Başkanı Ali Bulur, Sivil toplum kuruluş temsilcileri, hastane yönetimi ve  doktorlar katıldı.
 

Törende açılış konuşmasını Rize Dernekler Federasyonu Rize Başkanı ve Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya yaptı.  Daha önce tersaneler için ara eleman yetiştirme kursundan  mezun olan kursiyerlerden yarısının iş sahibi olduğuna dikkat çeken Kaya, “5 branşta başlattığımız eleman yetiştirme projemizden dolayı bazı eleştirilere maruz kaldık. Hastanede uygulayıcılarıyla birlikte kurs gören arkadaşlarımızın tamamının iş sahibi olması için uğraş vermekteyiz. Bu projeye destek veren proje ortağımız İş-kur'a, hastanedeki müdürlerimize, doktor arkadaşlarımıza ve sağlık il müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Buradan mezun olan arkadaşların iş sahibi olmaları için bürokratların da desteğini alarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Proje ortağı olan İş-kur müdürü Yahya Kanbur ise sertifikalarını alan kursiyerlerin en kısa sürede iş bulmaları dileğinde bulunarak başarılar diledi.

 
Rize Devlet Hastanesi Müdürü Temel Latifoğlu ise yaptığı konuşmada; “Araştırma hastanesi olma yolunda olan hastanemiz bu tip projelerle hem alt yapı oluşturuyor hem de işsizliğe merhem oluyor. Arkadaşlar kurs süresinde bizlere çok faydalı oldu. Geleceği açık olan hastanemiz zamanla yetişmiş her personele ihtiyaç duyacaktır” dedi.
 
 
Rize Dernekler Federasyonu Proje Daire Başkanı Ali Bulur Tüm kursiyerlere başarılar dileyerek “bizler herkesi meslek sahibi etmek istiyoruz. Meslek sahibi olan arkadaşlarımıza da iş imkanı istiyoruz. Hayırlısı için mücadele veriyoruz” dedi.
 

Törenin kapanış konuşmasını Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal yaptı. Tüm dünyanın öncelikli meselelerinden olan işsizlik konusuna değinen Karal, bu tip projelerin yaygınlaştırılması için destekçi olunması gerektiğini belirtti. Karal ayrıca Rize'nin kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu hatırlatarak “bu kurslardan mezun olan arkadaşlarımızın iş sahibi olmaları için hep birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi. 

Tören sonunda hasta ve yaşlı bakım ünitesi kursunu bitiren 17 kursiyer sertifikalarını alarak kendileri için bu imkânları sunan herkese teşekkür ettiler.

Editör: HABER MERKEZİ