Rize'de 112 personellerine yönelik 'Adli Vakalara Yaklaşım' eğitimi veriliyor.
 
Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın imzaladığı protokol kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa “Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşım“ eğitimi düzenleniyor.
 
Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il genelindeki tüm 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli toplam 210 personel katılacak.

Emniyet Müdürlüğünde görevli olay yeri inceleme uzman ekipleri tarafından verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Uygulamalı eğitimlerde senaryo gereği gerçeği aratmayacak şekilde oluşturulmuş çeşitli adli vakalar üzerinden uzman ekipler tarafından 112 personellerine olay yerinde nelerin delil olabileceği, tıbbi müdahalelerde bulunurken hangi delillere zarar gelebileceği gibi konular büyük bir titizlikle uygulanılıyor ve anlatılıyor.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Hastane öncesi acil sağlık hizmeti veren personele, adli vakalarda maddi delillere yaklaşım ve hukuki sorumluluklar konusunda bilgi ve tutum kazandırılmasına yönelik eğitim çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandığını söyledi.

Tepe, 'Bu eğitimle sahada yaşanan ve yaşanacak olan adli vakalarda acil sağlık hizmetleri personelinin, tıbbi müdahalenin yanı sıra hukuki boyutta da doğru yaklaşımını sağlamak, bu konudaki hukuki sorumlulukları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz' diye konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ