Sağlık Bakanlığı'nın 112 Hava Ambulansı filosuna kattığı 10 helikopter biri Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda konuşlanan ambulans helikopter, ilerleyen günlerde Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında yapılacak olan yeni pist alanında konuşlanacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bilgi veren TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, hava ambulansın Trabzon ve çevresindeki illerde hizmet vereceğini belirterek ambulans helikopterde tıbbı olarak her türlü donanımın olduğunu söyledi. Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında yapılacak olan hangarda ambulans helikopterin konuşlanacağını ifade eden Erdöl 'Öncelikle hava ambulansımızın bölgeye hayırlı olmasını diliyorum. Hava ambulansın bölgenin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Helikopterimiz şimdilik Trabzon Havalimanı'nda konuşlanacak. Daha sonra sahilde Trabzon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasına yapılacak olan yeni pist yerinde konuşlanacak. Burasının hastanelere yakın olması nedeniyle en uygun yer olarak seçildi. Helikopterimiz içersinde her türlü tıbbi cihaz donanıma sahip olup, 1 doktor ve 1 acil tıp teknisyeni görev yapacak. Her türlü müdahalelerin yanı sıra acil ameliyatlar bile yapılabilecek. Trabzon'un yanı sıra Rize, Giresun, Gümüşhane, Artvin, Ordu, hatta Erzincan'a bile hasta müdahalelerinde bulunabilecek. Samsun'daki helikopterin durumuna göre bu bölgeye Trabzon'daki ambulans helikopter hizmet verebilecek' dedi.

Öte yandan bugün itibariyle faaliyete geçen ambulans helikopterin önümüzdeki hafta başında düzenlenecek törenle resmen hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ