Rize İl Telekom Müdürü Rüstem Koçal, ÇAYHABER’e özel açıklamalarda bulundu. Koçal, “İnternet noktasında nüfusa göre Türkiye’de ilk 10’dayız” dedi.

İşte Koçal ile röportajımız;

Rüstem Koçal Kimdir?

1968 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlkokulu Büyükköy İlkokulunda okuduktan sonra ortaokul ve Liseyi yatılı olarak Ordu İlinde okudu. Liseden sonra girdiği KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliğini 1991 yılında Elektronik mühendisi olarak bitirdi. Askerliğini Yedek subay olarak Ankara’da tamamladıktan sonra 1994 Yılında Mühendis olarak Rize PTT Başmüdürlüğünde göreve başladı. 16 Yıl Rize Telekom’un her kademesinde görev aldı. Aynı Müdürlükte Operasyondan sorumlu Müdür iken, Ekim-2009 ‘da Rize İl Telekom Müdürlüğü görevine getirildi. Rüstem Koçal evli ve 2 çocuk babasıdır.

Rize İl Telekom Müdürlüğünde yapılan çalışmalardan bahseder misiniz?

Çay gibi sıcak insanların yaşadığı, Ayder Yaylası, Fırtına vadisi ve Anzer balıyla meşhur; yağmurun Ülkesi, Çay’ın Başkenti, aynı zamanda memleketim olan Rize’de görev yapmaktan son derece memnunum. Rize İlinde ev/iş telefonu ve internet (ADSL) olarak, toplam 117.000 Müşteriye hizmet vermekteyiz. İnternet oranımız % 37 olup, bu oran bizim Ankara’nın doğusunda kalan İller arasında birinci, Tüm Türkiye’de ise İlk 10 içinde olmamızı sağlamaktadır.

Telefon şebekelerinde arızayı meydana getiren; yağmur, nem, avcılık, sel, heyelan, gür ormanlarda ağaç kesimi, arazi yapısının engebeli ve yerleşimin dağınık olması gibi nedenlerde Ülke genelinde en problemli İl konumundayız. Bu nedenle Rize Telekom çalışanları olarak bize verilen kalite hedeflerini yakalamak ve üst sıralarda yer almak için, ekstra çaba sarf etmek durumundayız. Bu zor coğrafyada 153 kişilik ekibimizle “Tek YÜREK, Tek AKIL ve Tek TAKIM” bilinciyle gece gündüz 7/24 esasına göre çalışmaktayız.

İletişim Teknolojilerinde Rize ne durumdadır?

Rize insanı teknolojiyi çok iyi takip ediyor. İnsanımızın birçoğunun Büyük şehirlerle bağlantılı olması, müşteri taleplerinin üst düzeyde olmasını sağlıyor. Bu nedenle İnternet noktasında nüfusa göre Türkiye’de ilk 10’dayız.  Bu yoğun teknoloji talebi, sadece şehir merkezlerinde değil, Çamlıhemşin’de 2600 rakımlı yaylalardan bile gelmektedir. Ankara Kızılay’ da var olan bir teknolojiyi talep eden Hemşinli hemşerimizin talebini karşılayabilmek için 83 adet köy santralini 3 ay gibi kısa bir sürede değiştirerek son teknolojiye uygun hale getirdik. Büyük yatırımlar yaparak yaylalara dahi 8 Mbit/sn hızında internet verir hale geldik. Yakın bir gelecekte İlimizde hizmet vermeye başlayacak olan IPTV dediğimiz akıllı televizyonun alt yapısını kuruyoruz. Şehirlerimizin muhtelif yerlerine bu santrallerden tesis ediyoruz. Bu kapsamda Rize merkez, Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı şehir merkezlerinde toplam 77 adet ilave santral kurduk. 

Eskiden Rize Trabzon arası Fiber kablo kesildiğinde şehrin tüm iletişimi (GSM, Bankalar, Resmi daireler vb.) kesiliyordu.  Rize Telekom olarak Ovit dağına tünel yapılmadan biz yer altı boru döşemek suretiyle ovit dağını 12 ay telefon ve data trafiğine açarak Erzurum üzerinden Ankara ve İstanbul’a ulaşır hale geldik. Aynı zamanda Artvin- Ardahan üzerinden 3. bir yol daha yaparak şehrin “bilgi otobanını” üç alternatifli hale getirdik.

Yeni İstihdam imkanları sağlıyor musunuz?

Türk Telekom olarak 2006 dan beri yaklaşık 6.000 gencimize istihdam sağladık. Rize’de ise yaklaşık 30 yeni arkadaşımızı ekibimize kattık. Bu genç arkadaşlarımız var olan tecrübeli ekibimize enerji ve heyecan getirdi.

Rize Telekom Müşteri Memnuniyeti konusunda ne durumdadır?

Rize insanının heyecanlı yapısı ve sabırsız oluşu müşteriye bakışımızı daha hassas hale getirmektedir. Müşterimizi ve yöre insanını çok iyi tanıyan ekibimiz, müşterilerimize karşı davranış modelleri geliştirerek bu konuda oldukça başarılı sonuçlar almıştır. Türk Telekom Genel Müdürlüğü müşteri ofislerine ayda 2 defa gizli müşteri göndererek, gizli kamera ile çekim yapmaktadır. Ayrıca arıza ve tesis için müşterilerin evine giden ekip elemanlarımızın davranışları, giyimi, konuşması, bilgi düzeyi, gidilen müşteri telefonla aranarak müşteriye sorulmaktadır. Müşteriye yaklaşık olarak sorulan 50 sorudan, eve gelen Telekom ekibi için 10 üzerinden puan vermesi talep edilmektedir. Bu çalışma her ay yapılmakta ve Türkiye çapında 180 adet ofise aylık KARNE NOTU verilmektedir. Bu yıl mart ayında Rize Telekom Müdürlüğü Müşteri Ofisi KARNESİNDE 180 ofis arasında Türkiye 1. Mayıs ayında Türkiye 4.  ve Haziran ayında da Türkiye 4. olmuştur. Rize gibi zor coğrafyada bu başarıyı sağlayan çalışma arkadaşlarımı bir kere daha tebrik ediyorum.

Kent Yönetim ve Güvenlik sistemleri(MOBESE) konusunda; İstanbul’dan sonra Anadolu’da ilk MOBESE Rize’de kurulmuştur. Bu konuda Emniyet Müdürümüz Sn. Şammaz Demirtaş bey’in vizyonu ve yoğun destekleri Rize’deki MOBESE nin kurulmasında en önemli etken olmuştur.

Ayrıca Pazar İlçesinde 2009 yılında kurulan MOBESE’den sonra, Çayeli İlçemizde de Full HD kamera özellikli son teknoloji MOBESE sistemi yakında devreye alınacaktır. Bu konuda Çayeli Kaymakamlığı, Çayeli Belediye Başkanlığı ve Çayeli Kamuoyunun yoğun desteğini görmekteyiz.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Rize İl Müdürlüğü çalışanları olarak amacımız; Genel Müdürlükçe bize çizilen vizyon doğrultusunda genlerimizde var olan yarışmacı ve mücadeleci ruhu ortaya çıkartarak, her türlü coğrafi zorluğa rağmen, kalite hedeflerinde en üst sırada yer almak, Şirketimize, Güzel Rize’mize ve Ülkemize değer katabilmektir.

Editör: HABER MERKEZİ