Yazarlarımızdan Abdul Kerim Sarı, Çayelispor’un gelecek sezondaki hedeflerini Başkan Mustafa Baltacı ile konuştu.

Sayın Başkanım, öncelikle Çayelispor Başkanlığı’ndaki yeni döneminizin Çayelispor Camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Çayeli Halkını bilgilendirme amacıyla hazırladığım sorularımı size sorarak röportajıma geçmek istiyorum.

Abdul Kerim SARI ; Oluşturmuş olduğunuz yeni yönetim kurulu ile beraber Çayelispor’un bu yıl ki hedefleri nelerdir ?

Mustafa BALTACI ; Yeni yönetim kurulumuzda geçen yıla oranla pek fazla bir değişikliğe gitmedik. Geçen yıl ki kadromuzdan Cafer KURU kardeşimiz işlerinin yoğunluğundan dolayı faydalı olamayacağını söyleyip bizlerden izin istediğinden dolayı onun yerine Futbol Şubesi Sorumluluğuna Şevket SOFU kardeşimizi getirdik. Bu dönem başhekimimiz Yahya KESİCİ Bey de bizlerle beraber olacak. Bu iki isimde sporu seven, sporun içinden isimler olmalarından dolayı bize büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bu dönem aramızda olmayan arkadaşlarımızı da Çayelispor’a vermiş oldukları hizmetlerden dolayı buradan sizler aracılığıyla tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.

Çayelispor’un hedefi her zaman şampiyonluktur. Hiçbir zaman hedefsiz bir takım kimliğinde olmamışızdır. Bu yıl bütün branşlarda şampiyonluğa oynayacak bir yapılanma içinde olacağız. Çayelispor’un var olduğu yerde 2.lik bizim için başarı değildir.

Abdul Kerim SARI ; Teknik Direktör konusunda bir çok isim gündeme gelmiş ve nihayetinde de Salih Kenan Osma ile 3 yıllık bir anlaşma yaptınız. Çayelispor tercihini neden Kenan Hoca olarak kullandı ?

Mustafa BALTACI ; Evet gerçekten teknik direktör konusunda 10 arkadaşımız bizimle çalışmak istediğini bize iletti. Açıkçası tercih yapmakta çok zorlandık. Bu olay Çayelispor Kulübü’nün ne kadar büyük bir camia olduğu gerçeğini herkese göstermiş oldu. Teknik Direktör seçimini yapmadan önce yönetici arkadaşlarımızla bazı kriterler koyduk. Biz Amatör ligde oynayan bir kulübüz ve amatör futbolculardan kurulu bir takımımız var. Bu nedenle de Rize Amatörünü iyi tanıyan amatör yapının işleyişini bilen bir hocaya ihtiyacımız vardı. Rize’de amatör en iyi bilen isimlerden biri olan Salih Kenan Osma’ yı göreve getirmenin en doğru karar olacağına vardık. Bu kararımıza bütün hemşerilerimizin saygı duymasını bekliyoruz. Yönetim olarak hocamızın Çayelispor’u hak ettiği yere taşıyacağına inandığımızdan dolayı böyle bir karar aldık.

Geçmişte kendisini gururla takip ettiğimiz Coşkun YELKENCİ abimizi de menajer olarak takımın başına getirdik. Onun da bilgi ve birikimlerinden yararlanıp Allah’ın izniyle beklenilen başarılara ulaşacağız.

Abdul Kerim SARI ; Çayelispor’un hedeflerine ulaşabilmesi yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz ?

Mustafa BALTACI ; Çayelispor’a başkan olarak geldiğim ilk günden beri savunduğum olay kulübümüzün bir sosyal tesis binası olması gerektiği gerçeğidir. Biz bu eksikliği ortadan kaldırmak adına projeler üretip yardımsever vatandaşlarımıza sunduk. Atıf KETENCİ abimiz bizi kırmayarak bizlere rahmetli oğlu Cem KETENCİ’nin adını taşıyacak olan tesis binasını Çayelispor’a kazandıracağı sözünü verdi. Bu sosyal tesis olayı bizim için inanın 3.lig’den daha önemli bir olaydı. Nedenini sorarsanız bu tesis binası Çayelispor için kalıcı bir eser olacaktır. Bu tesisten yeni Coşkunlar, Gürbüzler, Ziyalar, İsmail Hakkılar, Muhammetler ve nice Çayeli’nin adını gururla tanıtan yeni bireyler yetişecek.

Kulübümüze başka kalıcı eserler kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çarşı merkezinde uygulanmak üzere kulüp binası projesi hazırlattık. Bu projeyi hayata geçirecek yardımsever bir işadamı arıyoruz. Atıf KETENCİ’ lerin çoğalmasını diliyoruz. Çayelispor’a gelir getirecek bir diğer proje de bir otopark yeri Sayın Belediye Başkanımız Rıza ÇAKIR’ dan almak istiyoruz.  

Çaykur’da çalışan işçilerimize maaşlarından kulübümüz için yaptırdıkları kesinti için gönülden teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. İstanbul’da bulunup bize yardımlarını esirgemeyen özellikle Naci TAVUS kardeşimize de takımımızın malzemelerini karşılaması anlamında teşekkürlerimi sunuyorum.

Abdul Kerim SARI ; Çayelispor’un bu yıl ki transfer politikası nasıl olacak ?

Mustafa BALTACI ; Çayelispor olarak bu sene öncelikle takımın iskeletini koruyacağız. Çayeli dışında olan Çayelili futbolcu kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gelin hep beraber birlik olup Çayelispor’umuzu şaha kaldıralım. İmkanlarımız doğrultusu hakları neyse karşılamaya da razıyız. Bu arkadaşlarımızın önünü kapama gibi bir düşüncemizde hiçbir zaman olmamıştır. Onlara hem Çayelispor’u daha yukarılara taşıma fırsatı hem de kendi piyasalarını oluşturma fırsatı sunuyoruz. Onları Karadeniz’in en popüler amatör takımında oynama şansı ile buluşturmak istiyoruz.

Eksik olan yerlerimizi tamamlayıp bomba gibi bir takım oluşturacağız. Tribünde keyif alarak izleyeceğimiz bir takım oluşturacağız. Bunun için bu yıl transfer politikamızın en önemli kriteri Çayelispor’umuza ahlaklı futbolcular kazandırmak olacaktır. Ayrıca futbolcu kardeşlerimizin de şunu iyi bilmelerini isterim ki Çayelispor’da oynamak, Çayelispor’un formasını giymek gerçekten bir onurdur.

Abdul Kerim SARI ; Sosyal Tesis ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bizi bilgilendirir misiniz ? Bu tesis ne zaman bitmiş bir şekilde Çayelispor’ a teslim edilecek ?

Mustafa BALTACI ; Tesisimizin protokolünü imzaladık. Tesisin projeleri de bitmek üzere , yakında bir zaman içinde projeleri de bitecek. Atıf KETENCİ abimizin bize vermiş olduğu sözde en geç Mart 2011 de tesis bitmiş bir şekilde bize teslim edilecektir. Tesisin bu tarihinden erken bir tarihte de bize teslim edilme durumu da var.

Abdul Kerim SARI ; Rizespor’daki yeni yapılanmayı nasıl buluyorsunuz ? Sizce Rizespor’un öze dönüş çalışması başarılı olacak mı? Çayelispor’da böyle bir çalışma olması söz konusu olabilir mi?

Mustafa BALTACI ; Sayın başbakanımızın bu konu hakkında ciddi bir talebi oldu. Bu yapılanma çalışmalarına bağlı olarak Rizespor Transfer Komitesi’nden Ömer OFLUOĞLU ve Muharrem KASAP bizi ziyaret ederek kulübümüzden 8 genç kardeşimizi bizden istemiştir. Bizde bu kardeşlerimizin önünü açarak onları Rizespor’umuza verdik. Bizim her zaman gaye ve amacımız zaten bu olmuştur. Hiçbir zaman genç kardeşlerimizin önünü kapama mantalitede olmadık. Bu transferler gerçekleşirken Rizespor’dan tek şartımız ; ‘ Lütfen bizden aldığınız kardeşlerimizin önünü açın ve onlara kendileri gösterme şansı verin. Göreceksiniz ki bundan pişman olmayacaksınız ‘ oldu. Çünkü Rize’nin futbol beşiği Çayeli ve Çayelispor’dur. Sağlam bir alt yapıya sahibiz bu anlamda alt yapı sorumlusu yönetici arkadaşlarıma ve teknik heyete teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl gençlerin bol bol şans bulduğu bir A takımımız olacak. Yönetim kurulumuzun ve teknik heyetimizin düşünceleri bu yöndedir. Kaliteli bir ekip oluşturup gençlere fırsatlar vereceğiz.

Abdul Kerim SARI ; Son olarak Çayeli Halkı’na ve Çayeli Meydan Taraftar Grubu’na mesajlarınız neler olacak öğrenebilir miyiz ?

Mustafa BALTACI ; Ben öncelikle Çayeli Meydan Grubu’ndaki kardeşlerime seslenmek istiyorum. Geçen yıl her zaman yanımızda oldular. Zaman geldi kafalarına taş yediler, zaman geldi sopa yediler, zaman geldi bıçak da yediler ama yinede bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara sizler aracılığıyla ne kadar teşekkür etsem yine de azdır. Çayeli Halkı’na da teşekkürlerimi can-ı gönülden sunuyorum. Bu yıl da yanımızda olmalarını istiyoruz.

Geçen yıl bir trafik kazası yaşadık. 3 maçta 17 gol attığımız takım terfilere gitti ama biz gidemedik. Bu ayıp bize ders oldu. Bu yıl aynı hatalara düşmeyeceğiz.

Bütün Hemşerilerimden rica ediyorum bizden maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemesinler.

Bir diğer değinmek istediğim konuda sitelerde yorum yapan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Lütfen birbirimizi kırmadan üzmeden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasınlar. Bizden bilgi almak isteyenleri makamıma çayımı içmeye bekliyorum. Kafalarına takılan her şeyi telefon yolu ile de cevaplayabilirim. Çayeli’nde ulaşılması en rahat kişilerden biriyim. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan internet başından sallama yanlışına düşmesinler. Önce bilgi sahibi olsunlar sonra yorum yapsınlar.

Tekrardan Çayhaber Ekibi’ne ve Abdul Kerim SARI kardeşimize bu röportaj için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor bütün hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 

Editör: HABER MERKEZİ