1984 yılında Taşdelen’de Aktif Siyasete başlayan 1999 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen28 Mart 2004 seçimlerin büyük bir oyla tekrar belediye başkanlığı yapan ve İki dönem belediye başkanlığı sürecinde Halkla tabanla iç içe yaşayan, 29 Mart Yerel Seçimlerinde 3. Kez belediye Başkan adayı olan Taşdelen Belediye Başkanı ve CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Spahi Hızlı kentleşen süreçte Taşdelen AB’ye giden yolda şehir kimliğini koruyarak, kentsel yaşamın kalitesini arttırıp marka kent yolunda önemli projeleri hayata geçirmiştir. Sınırları genişleyip Çekmeköy ilçesi olan bölgenin aynı anlayışla 10 Yıllık belediyecilik tecrübemizle, kaliteli hizmetimizi de katarak Modern kentleşme anlayışı ile düzenli ve sistemli bir altyapı ile kalınır değil yaşanılır bir kent kurmayı amaçlayarak her alanda kentsel yaşamın kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yapıp Bölge, din, dil, ırk ve sosyal statü ayırımı gözetmeksizin tüm belediye hizmetlerinin eşit ve adil olarak sağlanması değişmez ilkemiz olacaktır.

S.Birikim: İki dönem belediye başkanlığı yaptınız. 29 Mart Yerel Seçimlerinde 3. Kez Belediye Başkan Adayı oldunuz. Bize yeni projelerinizden halinde bahseder misiniz?

H.Sipahi: İstanbul 2010 yılında Dünya’nın Kültür Başkenti ilan edildi. Çekmeköy AB’ye giden yolda şehir kimliğini koruyarak 10 yıllık belediyecilik tecrübemizle bazı projelerimiz hayata geçirip Çekmeköyü. marka kent olması için  önemli projelerimizi açıklamak istiyorum

Hüseyin Avni Spahi’iyle yaptığımız röportaj;

Parjelerim

 (Çek-İm) Çekmeköy İmar Reformu Projesi

(Çek-Es) Küçük Esnaf ve Zanaatkarlar Sitesi Projesi

(4 T Ticaret-Turizm-Teknoloji-Tarım) Çekmeköy Kentsel Gelişim Modeli

(Çek-Des) Çekmeköy Hayat Destek Projesi

(Çek-İş) Çekmeköy İş Ve Eleman Bulma Ajansı

(En-Çek) Çekmeköy Engelliler İçin Kolay Yaşam

(Çek-Kart) Çekmeköy Kartlı Yaşam Projesi

(Çek-Mobil) Acil Mobil Müdahale Projesi

(Çek-Altyapı) Çekmeköy Altyapı Projeleri

(Çek-Enerji) Çekmeköy Temiz Enerji Üretim Projesi

(Eğit-Çek) Çekmeköy Eğitim Kurumları Projesi

(Spor-Çek) Spor Alanları Oluşturma Projesi

(Çe-Kül) Çekmeköy Kültür Kenti Projesi

(Çek-Sosyal) Çekmeköy Sosyal Sorumluk Projeleri

(Yeşil-Çek) Alternatif Yeşil Alanlar

(Çek-Ağ Sistemi) Çekmeköy İletişim Ağı Sistemi

(Çek-Bis) Çekmeköy Kent Bilgi Sistemi

(Çekme-Kent) Çekmeköy Kentsel Tasarım Projesi

(Çek-Fon) Uluslararası Fonlardan Yararlanma

(Çek-Bel) Belediye Mali Yapısı Güçlendirme Projesi

(Çek-İnsan) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Projesi

(Çek-Yön) Kurumsal Yönetişimin Geliştirilmesi

(Çek-Kurum) Kurumsal İletişim

(Çek-Mar) Çekmeköy Kent Markasının Oluşturulması

(Çek-Bil) Çekmeköy Bilişim Teknolojileri Uygulamaları

(Çevre-Çek) Çevreci Çekmeköy Doğal Kaynaklara Saygı Projesi

(Çek-Gelişim) Çekmeköy Sosyal Gelişim Projesi

(Çekbina-Ser) Çekmeköy Konut Sertifikası Ve Bilgi Bankası Projesi

(Çek-Modern) Çekmeköyde Modern Yaşam Projesi

(Çek-Ekon) Çekmeköy Ev Ekonomisi Geliştirme Projesi

(Çek-Yaş) Çekmeköy Yaşlı Bakım Ve Dinlenme Evi

(Çek-Otopark) Çekmeköy Kent Otopark Sistemi

(Çek-Otopark) Çekmeköy Kent Otopark Sistemi

Belediyecilik Anlayışımız nedir?

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Sorumluluk İlkesini Benimseyecektir
Belediyemiz sınırları içinde yaşayan yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, ekonomik ihtiyaçlar, sosyal ihtiyaçlar ve  çevre gibi konularda desteklenmesi amacıyla sosyal sorumluluk projeleri üretmek asli görevlerimiz arasındadır. Ailelerimiz için kreş, okul öncesi eğitim projeleri, gençlerimiz için iş bulma ofisleri, yardıma muhtaç aileler için ekonomik destek, sosyal ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan bayan yurttaşlarımız için destek birimleri projeleri geliştirilecektir. Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği yurttaşlarımızın ihtiyacı olan her konuda üreteceğimiz projelerle hayatı kolay ve yaşanılır kılmaya gayret göstereceğiz.

Çekmeköy Belediyesi Yönetimde Kaliteye Önem Verecektir
Çekmeköy Belediyesi vatandaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini vatandaş memnuniyeti ilkesiyle sürekli, etkili, verimli ve kaliteli hizmet sunmayı ilke edinmiştir. Modern kentleşme anlayışı ile düzenli ve sistemli bir altyapı ile kalınır değil yaşanılır bir kent kurmayı amaçlayarak her alanda kentsel yaşamın kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütecektir.  Sürekli yükselen bir performans kalitesi ile yürütülecek hizmetlerin etkinliği ve ulaşılabilirliğini sağlamak üzere bilişim teknolojilerinden yararlanılarak e-belediye altyapısı oluşturulacaktır. Bu yöntemle sağlanan hizmetlerin sürekli iyileştirilmesi ve vatandaşlarımızın memnuniyetinin en üst seviyeye  çıkarılması amaçlanacaktır. Çekmeköy Belediyesi stratejik planında yer alan amaç ve hedefler doğrultusunda etkili bir denetim sistemi ile denetlenecek ve denetim raporları tüm paydaşlarımızla açık tutulacaktır.

Çekmeköy Belediyesi Adil Belediyecilik Belediye hizmetlerinin sunulmasında hiç bir konuda ayrım yapılmayacaktır.
Belediye hizmetlerinden tüm paydaşlarımızın eşit bir şekilde yararlanabilmesi belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak tanımlanacaktır. Bölge, din, dil, ırk ve sosyal statü ayırımı gözetmeksizin tüm belediye hizmetlerinin eşit ve adil olarak sağlanması değişmez ilkemiz olacaktır. Ormanlarla çevrili bir ilçe olduğu bilincinde sürdürülebilir bir çevre dokusu için uzun vadeli plan ve stratejiler belirlenecek

Çekme Belediyesi Çevreye Saygılı Olacaktır
Çekmeköy’ün İstanbul’un akciğeri olarak adlandırılan yemyeşil ormanlarla çevrili bir ilçe olduğu bilincinde olan Belediyemiz çevreye saygı ilkesi çerçevesinde bu ormanların her bir ağacına sahip çıkarak ormanı Çekmeköy halkının yaşam alanının bir parçası  haline getirecek çalışmaları gerçekleştirecektir. Bu amaçla yeşile, ağaca ve ormana sahip çıkılarak, çevreyi kirleten her türlü olguyla adeta savaşılacaktır. Sürdürülebilir bir çevre dokusu için uzun vadeli plan ve stratejiler belirlenecek, oluşturulacak projelerle Çekmeköy halkı, Belediye çalışanları ve tüm diğer paydaşlarımıza çevreyi koruma ve kollama bilinci aşılanacaktır. Geri dönüşüm projelerine ağırlık verilerek sanayiye kazandırılacak her bir birim geri dönüşüm malzemesinin hesabı yapılarak ilkokullardan başlayarak tüm kent halkına geri dönüşüm bilinci yerleştirilecektir.

Çekmeköy Belediyesi Çalışanların Memnuniyetine Önem Verecektir
Çalışanlarımızın kendi bireysel İş Sağlığı Güvenliği sorumluluklarının farkında olmaları amacıyla gerekli eğitim faaliyetleri düzenlemeyi, tüm çalışanların katılımı ile faaliyetlerimiz sırasında olabilecek her türlü kaza ve benzeri durumlarda yaşanabilecek kayıpları en aza indirecek iş ve işyeri güvenliği sistemlerini uygulamalarına yer verilecektir. Bu amaçla gerek kendi ürettiğimiz hizmetler için kendi bünyemizde gerekse de dışarıdan satın aldığımız hizmetleri üreten iş ortaklarımızın organizasyon yapılarında işçi sağlığı ve iş güvenliği bilincinin yerleştirilmesine yönelik her türlü etkinlik planlı bir şekilde düzenlenecektir. Çalışanlarımızın iş yeri koşullarının düzenlenmesi, iş tatmini yaratacak düzenlemelerin yapılması, performans değerleme sistemi ile çalışan performansının değerlenmesi ve nitelikli personelin kariyer planlarında daha üst kademelerde görev yapmasının yolu açılacaktır.

Çekmeköy Belediyesi Şeffaf Belediyecilik Sergileyecektir
Çekmeköy Belediyesi’nin yürüttüğü her türlü çalışmanın performans sonuçları tüm halkımızın dilediği zaman denetim görevini yerine getirebilmesi için gerek yazılı gerekse de elektronik ortamdan sürekli olarak yayınlanacaktır. Şeffaf belediyecilik anlayışımızla tüm mali tablolarımız düzenli olarak bağımsız denetim kuruluşları tarafından denetlenecek ve sonuçları tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır. Belediyemiz tarafından yürütülen her türlü faaliyet ile ilgili bütün hesaplar kamuoyuna açık olacak ve gerek kamuoyu gerekse de resmi kuruluşlar nezdinde düzenli olarak bilgilendirme ve plan ve bütçelerin harcamaları ile ilgili açıklamalar yapılacaktır.

Çekmeköy Belediyesi Kurumsal Yönetişim İlkelerine Uygun Yönetilecektir
Kente ve kentliye hizmet edecek olan ve bunun içinde kamu kaynaklarını kullanacak olan belediyenin daha etkin, verimli ve kaliteli bir kurumsal yapıya dönüşmesi gerekmektedir. Dünyada ki kamu yönetimi alanında yaşanan gelişmelerde bunu gerekli kılmaktadır. Adına “Yeni Kamu Yönetimi” denilen anlayış özel işletmeler için geliştirilen yönetim tekniklerinin kamu kurumlarına da uygulanmasını öngörmektedir. Kaldı ki ülkemizde son yıllarda yapılan kamu reformu çalışmaları da bunu gerektirmektedir.

Çekmeköy Belediyesi İleri Teknolojiden Yararlanarak Hizmet Verecektir
Günümüz modern yönetim anlayışının en temel unsurlarından birisi de teknolojinin iş modellerini basit, yalın ve kolay hale getirerek hem hizmet üretiminde etkinlik hem de maliyetlerde tasarruf sağlamaktır. Bu amaçla ağ teknolojileri ve mobil teknolojiler başta olmak üzere tüm bilişim teknolojilerinin yönetim kademelerinde kullanılması sağlanarak tüm vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine 7 gün 24 saat ulaşabilmesi sağlanacaktır. Bu amaçla bilinen e-belediyecilik konseptine ek olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran her türlü bilgi, belge ve yönlendirmeye bilişim teknolojileri yardımıyla ulaşılması sağlanacaktır.

Biz Sosyal Sorumlu Belediyecilik anlayışımız gereği bir kampanya başlatıyoruz. Çekmeköy halkını tüm ihtiyaçlarını Çekmeköy’den karşılamak üzere alışverişlerini Çekmeköy’den yapmaya çağırıyoruz” dedi.

Hüseyin A. Sipahi kimdir?

Hüseyin A. Sipahi 1962 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde Doğmuştur. 1966 yılından bu yana İstanbul'da yaşamaktadır.

İlköğretimini Taşdelen Sultançiftliği İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olarak iş hayatına atılmıştır. Girişimci kimliği ile hizmet sektöründe kendini göstermiş ve ülkemizin önde gelen sigorta firmalarının temsilciliğini yürütmüştür.

1984 yılında Anavatan Partisi'nde aktif siyasete katılmıştır. Çeşitli vakıf ve derneklerin yönetim kurulu üyesi ve başkanlığını yürütmektedir.

1999 yerel seçimlerinde Taşdelen Belediye Başkanı seçilmiş yine aynı beldede belde de 28 Mart 2004 seçimlerine de katılarak çok büyük oy oranlarıyla yeniden seçilmiştir.

2008 yılı Aralık ayında Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katılmış olup aktif siyasete devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup Alemdağ'da ikamet etmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ