Çayeli’nde sağlık hizmetleri hakkında bilgi (sağlık ocağı, sağlık evi, personelle ilgili) verirmisiniz.

İlçemizde; faal olarak merkezde 2 tane olmak üzere 8 tane sağlık Ocağı 4 tane sağlık evi hizmet vermektedir.

Sağlık Ocaklarında 8 doktor, 17 ebe-hemşire, 4 sağlık memuru ve diğer personelle beraber toplam 54 kişi ile hizmet vermekteyiz. Merkez 2 nolu sağlık ocağımızda diğer sağlık ocaklarından farklı olarak röntgen cihazı mevuttur. Bu bölgemiz için bulunmaz bir fırsattır. Sağlık evlerimizde faal olarak ebe hemşire bulunmakta, yapabilecekleri maksimum en iyi hizmeti sunmaktadırlar.

Şu an için Yamaç Sağlık Ocağı ve Madenli Sağlık ocağında doktorumuz bulunmamaktadır. Bu eksikliğimizi şehir merkezindeki sağlık ocağından dönüşümlü olarak haftanın 2 günü doktor göndererek eksikliği böylece gidermekteyiz.

2008 yılının ikinci yarısında ilçemiz bütün Rize ilçeleriyle beraber aile hekimliğine geçecektir. Bunun için sağlık müdürlüğüyle beraber ilçe sağlık grup başkanlığımız gerekli alt yapı çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.

İshakoğlu Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi verirmisiniz

Hastanemize gelince İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi olarak 70 yatakla hizmet vermekteyiz. Daha öncede 100 yataklı idi. Fakat daha iyi hizmet sunabilmek için artık odalarımızı en fazla 2 yataklı konuma getirmiş bulunmaktayız. Özel odalarımıza TV ve mini buzdolabı koyarak hizmetin daha kaliteli olmasını sağladık. Diğer odalarımızın hepsine de mini buzdolabı ve televizyon çok yakın zamanda koyacağız. Bütün katları yeniden boyattık, odalarımıza değişik renk tonları uyguladık ki hastalarımız kendilerini ev ortamında hissetsinler. Hasta odalarına ve koridorlarda hastalarımız rahat yürümeleri için köşelere tutacakla monte ettirdik. Hastalarımız kimseye ihtiyaç duymadan kendileri yürü yelebilecekler. Yakın zamanda hemşire çağırma sistemini devreye sokacağız. Hastanemizin daha steril olması için çalışmalar yaptık. Yeni dolaplar yaptırdık. Hastanemize çocuk emzirme odası yaptırdık. Hastalarımız tarafından takdirle karşılandı. Çok önemli bir eksiğimiz olan modern bir çamaşırhane yaptırdık. Ütümüz yoktu, bir silindir ütü aldık. Artık hasta örtüleri daha temiz, ütülü, daha steril olacak.

Yine hastanemize çok yakın tarihte kamera sistemi kurduk. 10 güvenlik görevlisi ve 16 kamera ile hastanemizin güvenliğini sağlıyoruz.

Röntgen ve laboratuvamızı daha kullanışlı hale getirdik. Ocak ayı itibariyle Rize 82. Yıl Devlet hastanesi ile yapılan antlaşma neticesinde Rize’de yapılabilecek-çekilebilecek tüm filmler (MR, tomografi, kemik dansitometresi, mamografi, … gibi) çekilebiliyor, yine Rize Devlet Hastanemiz ve bir özel laboravarla yaptığımız anlaşma gereği ve ihale sonucu her türlü paralojik tetkik, mikrobiyolojik ve hormonsal tetkik yapılabiliyoruz. Ocak 2008 itibariyle Çayeli İlçe Devlet Hastanesi il düzeyinde yapılabilecek hizmeti faydasıyla verebilmektedir.

Şu an için dâhiliye uzmanımız özel polikliniklere anlaştığı için hastanemizde bulunmamaktadır. En kısa zamanda bu eksiği gidereceğimizi sanıyorum. Yine göz doktorumuz özel bir hastane ile anlaştı. Bu nedenle şu an göz doktorumuz da bulunmamaktadır. Şu an için genel cerrahi, ortopedi, kulak burun boğaz, Üroloji (bevliye), çocuk, kadın doğum, genel poliklinik, acil ve diyetisyen arkadaşlarımızla halkımıza hizmet sunmaktayız.

Duyduğumuz kadarıyla hastanemizin ISO belgesi için çalışmaları var bu konuda çalışmalar ne aşamada

Sağlık ocaklarımızı sağlık müdürlüğüyle işbirliği ile çalışarak İSO belgelerini aldılar. Şimdide hastanemiz bununla ilgili yapılan bir çalışma yürütmekte en kısa zamanda İSO belgesini alacağız. Hastalarımızın daha sağlıklı bir daha konforlu bir ortamda tedavi görmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bunu kendimize bir görev olarak görüyoruz.

Hastanemize kurum ve kuruluşlardan ne tür yardımlar geliyor bilgi vermeniz mümkün mü?

Çayeli Bakır’ın Sayın Genel Müdürü John W. Sanders ve Madenli İskân Vakfı Başkanı Yavuz Altay’ın katkılarıyla hastanemize 330 kw’lik jeneratör aldırdık ve hastanemizin hizmetine sunduk. Ayrıca acil müdahale odalarına klima ve hasta odalarına mini buzdolaplarını aldırdık. Kendileri sağ olsun bizi kırmadılar. Elektrokoter cihazı aldırdık.

Yine Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü’nden istek yaptık. Ameliyathanemize tek yataklı küçük kapsamlı bir yoğun bakım kuruyoruz. Acil servisimizde bir odamızı acil müdahale odası yaptık. Buradaki monitörü yine hudut sahillerden getirttik. Bir Çayelili olarak halkımızın daha güzel hizmet görmesi için elimize geçen fırsatları değerlendiriyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ