ANKARA’YI KARADENİZE ÇEVİRİYORLAR

Ankara’nın kalbi her cumartesi akşamı tulum ve horon ritimleriyle atıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde internette dolaşırken bir video’ ya denk geldim. Ankara’nın en işlek yeri olan Kızılay’da, Kızılay’ında en büyük caddesi olan Sakarya Caddesinde bir grup Horon sevdalısı toplanmış tulum eşliğinde horon ediyor.

Horon edenlerden daha fazlası da izleyici olarak çevrede konuşlanmış bu gençleri izliyor.

Tabi benimde hoşuma gitti sonuna kadar izledim like tuşuna basmayı da ihmal etmedim.

Bu günden tam bir hafta sonra sanki aynı olayı yine yaşıyormuşum gibi oldu yine böyle bir video’ya denk geldim.  Haliyle merak ettim nedir bu işin aslı…

Video’ yu paylaşan sayfayı gezinmeye başladım zaman tünelinde geriye doğru gittikçe Her Cumartesi aynı olayın tekrar edildiğini fark ettim. Şaşkınlığım kat kat arttı.

Özetle olan şu aslında Ankara’da yaşayan hemşerilerimiz her cumartesi saat 18.00-20.00 arası Kızılay’da Sakarya Caddesinde toplanıp eğleniyorlar tabi Ankarılara da müthiş bir gösteri sunmuş oluyorlar…

Bu güzelliği sizlerle paylaşmadan önce olayı tam anlamıyla anlamam gerek diye düşünüp bunun için küçük bir sohbet gerçekleştirmeye karar verdim.

Videoları izleme fırsatı bulduğum LAZEPEŞİ DÜNYA isimli sayfaya mesaj yolladım. Yöneticisi olan Zeki BAL kardeşimle güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Anlattıklarını okuyunca dahada şaşırdım. Birazda gururum okşanmadı değil…

Meğer bu yeni bir olay değilmiş. Tam beş yıldır istisnasız her Cumartesi günü orada buluşup iki saatliğine ‘’Ankara’yı Karadenize Çeviriyorlar’’mış hemşerilerimiz.

Grubun öncüsü ve horonu kırdıran Gökhan Ali Çamkerten diye bir vatandaş. Çamlıhemşinli tam 5 yıldır bu güzel etklinlik sürüyorsa onu sayesinde diyor Zeki..

Kimler geliyor diyorum horona. Cevabı çok ilginç bizim grubumuz dışında en çok İç Anadolulular geliyor horona.  Horonu öğrenmek için elbette…

Her geçen gün büyüyen kocaman bir halka olduklarınıda ekliyor.

‘’Ankaraya kimin yolu düşerse, Kim memleketini özlerse Cumartesi akşamı gelsin horona girsin bu sevgi halkasına herkes katılmalı.’’ Diyerek de bitiriyor sözlerini.

Bense bu güzellikten daha yeni haberim olduğu için kendi kendime hayıflanıyordum…

Yusuf Ziya TAŞ

29 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılan etkinlikten kareler

 

 

29 Kasım 2014 Cumartesi günü yapılan etkinlikten videolar

 

Editör: HABER MERKEZİ