AK Parti’nin Rize il başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Hasan Karal, Meclis yolunda. Karal TAKA Gazetesi’nin sorularını cevaplandırırken, seçilerek Başbakan Erdoğan’a yol arkadaşı olacaklarını söyledi:

Karal: Başbakanımız gençlere değer verdi. Bizi genç yaşta bu olaya soktu ver her türlü olanağı sağladı. Gerek kongrelerde gerek seçimlerde bize yardımcı oldu” 

Karal: “Rize’ye hizmet sağlayacak tüm parti adaylarına da başarılar diliyorum. Ben zaten diğer partilerle de ortak amacımız memlekete hizmettir” 

TAKA: Sayın Karal hayırlı olsun, Neler söyleyeceksiniz?

 HASAN KARAL: Sağolun, yıllardır Rize’de siyaset yapıyoruz, hatalarımız eksiklerimiz oldu. Gençliğin beraberinde getirmiş olduğu acemiliklerimiz olmadı değil. Çünkü doğduğunuz zaman tecrübeyle doğmuyorsunuz. Bazı olaylar yaşamadan tecrübe sahibi olunmuyor. 11 yıllık siyasi hayatı yaşadıktan sonra Rize siyaseti noktasında tecrübeli olduğumu düşünüyorum. Tabi on yıldan beri yaylarını, mezralarını dolaştık, sorunlarına baktık. 346 köyümü 196 mahallesini vakıfız. Hangi köyün ne kadar yol, su duvar ihtiyacı var biliyoruz.

Rize’yi yeniden öğrenmek için zaman harcamayacağız, çünkü Rize’yi biliyoruz. sağolsun sayın Başbakanımız gençlere değer verdi. Bizi genç yaşta bu olaya soktu ver her türlü olanağı sağladı. Gerek kongrelerde gerek seçimlerde bize yardımcı oldu. O yüzden sadece Rize’nin değil bölgenin milletvekili olmak istiyorum.  

TAKA: Bölgesel vekillik dediniz, Trabzon ve Rize yakınlaşmasına katkınız var? 

HASAN KARAL: Benim için Rize Trabzon ayrımcılığı yoktur. Ben Trabzon’a gelecek hizmetin Rize’nin önünü açacak olduğunu düşünürüm. Rize’ye gelecek yardımın Trabzon’a destek olacağını düşünürüm ve bu anlamda elbette partimden siyasete gireceğim ama tüm Rize’nin milletvekili olmak istiyorum. Siyasi partilerin bu anlamda tüm adaylara başarılar diliyorum.

Rize’ye hizmet sağlayacak tüm parti adaylarına da başarılar diliyorum. Ben zaten diğer partilerle de ortak amacımız memlekete hizmettir, seçilirsem de bu diyaloğu devam ettireceğim. Tabi Rize’nin sorunlarının önemli bir kısmı çözüldü ama çözülmeyi bekleyen hala sorunlar var 

TAKA: Üniversiteyi büyüttünüz, katkınız oldu. OSB’de gelişme var mı? 

HASAN KARAL:Evet, Danıştay da karar aşamasına gelindi. Olumlu bir karar çıkacağını düşünüyorum. Artık o kronikleşmiş sorunu çözeceğiz. Ovit tüneli konusunda da proje aşaması kısmına gelindi. İlk kazmayı vurmak bize nasip olacaktır.   

TAKA: ÇAYKUR Genel Müdürü siyasete girecek, arar mı onu ÇAYKUR? 

HASAN KARAL:İnanıyorum ki Ekrem beyin yaptığı hizmetleri devamını sağlayabilecek bir arkadaş gelir. Bu hizmetleri aynı şekilde devam ettirir. Çaykur çok güzel işler yaptı, bizim en büyük hedeflerimizden birisi de bölgenin turizm altyapısını sağlamaktır. DOKAP projesini de çok ciddi şekilde önemsiyoruz. Rize’de özellikle Trabzon’daki tanjant yolu gibi bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Artık trafiği kaldıramıyor 10 sene önceki Rize değil yeni bir üniversitesi var, tıp fakültesi var.   

TAKA: 2002 yılı ile 2011 yılı arasında çok gelişti Rize? 

HASAN KARAL:Trabzon’umuza da demir yolu projesi hayata geçirilmek isteniyor istiyoruz ki demir yolu projesine Rize’yi de katıp bölgeyi geliştirmektir. En azından Of’a gelsin Of’tan binelim en azından! Rize limanını canlandırmak istiyoruz. Bu saydıklarım Artvin Rize Trabzon ortak projesidir.

Maçka tünelini de önemsiyoruz. Hopa can kurtaranı da çok önemsiyoruz. Birkaç yerden bölgeyi Doğu Anadolu’ya ve Güneydoğuya açmak planlıyoruz. Gençliğimizin ve 10 yıllık siyasi tecrübemizin ve sayın başbakanımızın gücünü arkamıza alarak Allahın izniyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rize’de siyasi anlamda problemimiz olmadığını düşünüyoruz. Rizeliler üzerine düşen görevi fazlasıyla bize yaptılar.

Ama elbette siyasi partilerimizde bu siyasi yarışa katılacaktır. Rizelilere yakışır bir şekilde ve medeni ölçüler içerisinde olgun bir siyasi kampanya geçirmeyi temenni ediyorum. Rize siyaseti de önemli bir yol almıştır.

Televizyondaki kavgalarda geride kalmıştır. Zaten halkımızda kavga istemiyor. Herkesin projelerini halka arz etmesi en önemli konudur. Fikir halkımızındır hepimiz fikirlere saygı duymak zorundayız. Hepimizin için yeni seçimler hayırlı olmasını dilerim.  

TAKA: Türkiye genelinde genel merkezin uygulamaya koyduğu anket çalışması genel merkez mülakatı Rize’de de benzer şeyler uygulanacak mı? 

HASAN KARAL: İl başkanları girmedi. Kamuoyu araştırmaları yapıldı, bir tane daha yapılacak. Mülakatlar Ankara’da yapılacak en son kararı da Başbakanımız verecek. Bu Rize hakkında inanıyorum Trabzon’da aynı mesafededir. Rize Trabzon hakkında tabi son kararı özellikle başbakanımız söyleyecektir.

taka

 

Editör: HABER MERKEZİ