Özledim diyeceğim,,, Metin Hocanın  disiplinini, kaprislerini ve duyarlılığını… Özlememek mümkün mü? Bu takım da ruh kalmadı. Nerde disiplin?  Nerde kazanma hırsı? Nerde güven?  Bu takımı Raşit Çetiner bile kurtaramaz.

Giresun maçından günümüze kadar maç kazanamayan Ç.Rizespor kendi evinde de puan dağıtmaya devam ediyor. Ne oldu peki?

Manisa ve Bolu maçlarında takımı gözden geçirelim. Rizespor artık futboldan uzak, topu ayağında saklayamayan, iki top yapamayan ve her atağında sonuçsuz kalan bir takım olarak karşımıza çıkıyor. Rakip takımlar ise yaptığı paslarla çok kalay kalemize gelirken sezonun ilk yarısında farklı bir Rizespor izlerken şimdi ne oldu. Taktiksel mi?  Bence bu takım disiplinden uzak kaldı. Metin Diyadin disiplini bu takıma başarı getiriyordu.  Bu takım sahada yayılmasını bilmediği gibi,  pas hataları ile topu rakibe kaptırmakta.

Duyduğum kadarıyla bazı futbolcular Bolu maçı sonrasında eski teknik direktör Metin Diyadin i arayarak” Hocam sizin eliniz öpülmelik, sizin değerinizi bilemedik” gibi kelimelerle Metin Hoca yi arıyorlar. Tamam, futbolcular arıyor da yöneticilerde acaba bu fikirde mi. Bence onlarda aynı fikirde ama içlerinden kan ağlıyorlar.

Rezil olduk Bank Asya liginde, bir takım 4 hafta üst üste maç kaybeder mi? Elbette eder. Nasıl eder, Rizespor olursa eder, Siyasetçi teknik direktör atarsa eder, Suat Kaya nin takımın başına getirilmesi büyük hata olduğu gibi Teknik direktör Metin Diyadin in gönderilmesi ondan daha büyük hata idi. Biz alıştık,,, Her sezon 3 teknik direktör değiştirmediğimizde sanki  bir şeyler kaybedeceğiz. Bunu gelenek haline getirdik. Olur, mu her sezon 3 teknik adam değiş bu yıl değişme, bu Rizespor un bir geleneği, gelenek bozulmamalı, tabii bu arada bu gelenek devam ederken takımın da içine ediyoruz. Futbolcuların kafasını karıştırıyoruz. Her yeni gelen hoca, kendi taktığını sahaya yansıtırken bu tür sonuçlara da katlanmak zorunda kalıyoruz. İstikrarlı bir teknik adam getirdiğimizde ise dedikodusunu yapan çok olur. Birilerinin işine yaramaz ve o birileri kendi egoları için hocayı gönderir. Rizespor taraftarı ise alınan hüsranlı sonuçlardan sonra  “Yönetim istifa, Hoca istifa” diye bağırır.

Seyircisiz oynadığımız Bolu maçında 2 dakika ya girmeden 2 gol pozisyonu bulan takım birini gole çevirirken 4 gol de maç boyuncu kalesine gördü. Rizespor kadrosuna bakıyorsun.  Ufuk han dışında tüm kadro da yer alanlar olumlu, ancak sol kanatta ise oynayacak adam yok. Her şeye rağmen kaliteli bir takım sahaya çıkmasına rağmen Suat Kaya etiketi maalesef takımla birlikte sahadaydı. Rizespor bu maçta boy avantajını kullanamadığı gibi rakip takımada bol pas fırsatı verdi. Bolu maçında gol şansı bulamayan Rizespor rakip takıma çok sayıda gol fırsatı vererek gelecek için karamsar bir çizgi çizdi.

Çetiner in işi zor, gerçekten zor, bu takımadam olur ancak ne zaman, önümüzde zorlu bir maç var Diyarbakır maçı. Rizespor un yeniden maç kazanmaya başlaması Suat Kaya nin izlerini silmesi bayağı zaman alacağa benzer.

İyi ki Bolu maça taraftarsız oynandı. Sevindiğim tek sonuç bu, Neden mi ?,, çünkü geriye kalan koltuklar da sahaya inerdi.