Rize medyasına yeni bir kanal daha girdi, Kanal G, Ovit dağında yapılan Kardeşlik ve barış etkinliğinde 965 kişi yağan kar altında ve 3 metreye yakın kar üzerinde horon etti. Tabii bu etkinliği yapan Ekşioğlu vakfı başkanı Ali Ekşi,, Ali Ekşi Rize adına her tür etkinlikte ismi olan biri.

     Bu tür etkinliklerin kime, neye zararı var, işte bunu eleştirenler ile ilgili söylenecek tek söz “ Aklından zoru olan Geri Zekalılar” kelimesi olur.

   Geçtiğimiz akşam bu TV nin canlı yayın programına telefonla katıldım, değerli dostum sunucu Necatı Selvitop beni arayarak şenlikler ve Rize hakkında ki düşüncelerimi sordu.

   Ne düşünebilirim ki,, Rize adına , Rize’yi Dünya ya, Türkiye ”ye tanıtan insanlara ne söylenebilir, onlara ancak Teşekkür edilir, onlara minnet duyulur.

   Tabii Rizeli olarak ta bu bana yakışır,,

Son 15 yılda Rize’nin nüfusu 349 bin den 324 binlere kadar düştü, insanların bunu sorgulaması gerekir, neden nüfus her yıl düşmekte, Rizeliler artık çocuk yapmıyor mu, 15 yılda 24 bin insanımız öldü mü?, hiç mi doğum olmadı ?

   Sadece nüfusa son 7 yılda 4 kişi ben kattım, Evet sorgulanması gerekenler varken insanların Ali Ekşi gibi memleketini seven, memleketi ile övünen ve Memleketine yatırım yapmaya, memleketini Dünya ya tanıtmaya yönelik bu insanlara Rizeliler olarak teşekkür etmemiz gerek ve bu tip insanların sayısını artırmak için Medya olarak onların yanında yer almak gerekir.

     Maalesef bazı geri zekalılar bu tip insanların heveslerini kaçırmak için ellerinden gelen gayretleri göstermekte.

     Bu aylarda şöyle ülkemize bir bakalım,, Hangi kayak merkezlerinde bu aylarda kar var, belki iki belki 3 , ama Ovit yaylasında 3 metreye yakın kar var, Yaz aylarında sadece 2 veya 3 ay kar bulunmayan bu yaylaya neden kayak merkezi olmasın, neden insanlar Ovit yaylasını tercih etmesin.

   Ovit tünelinin açılması ile birlikte Rize bir adım daha kalkınacak, neden iş adamlarımızı ilimize yatırım yapmaya zorlamayalım.

   Rizeliler değişik il veya ülkelerde üst seviyelerde iş adamlığı unvanlarına sahip kişiler, Ali Ekşi gibi kaç iş adamı Rize için çalışmakta.

   Maalesef eleştirdiğimiz insanlar Rize için çalışan, Rize de istihdamı artıracak insanlar, bu insanlara destek yerine köstek vermek hiçbir Rizeliye yakışmaz.

    Ekşioğulları son yıllarda kendi yörelerinde yatırım yapmaya başladı, Bunlardan biri Cemil ve oğlu Kasım Ekşi, bugün iki dağın arasında trilyonluk tesis kimse yapmaz,. Bu insanlar büyük kentlerde yapacakları işler ile ticaretlerini çok daha yüksek seviyeye getirebilirdi. Ancak bu insanlar kendi bölgelerinde insanlara iş ve aş vermek için çalışırken bu insanlara yapılan haksız eleştiriler hiç mi hiç hoş değil.

    Ali, Cemil, Kasım ve Kadem Ekşi gibi insanlara Rize’nin Rizelilerin ihtiyacı var.  Bu insanlara medya olarak, Rizeliler olarak, Bürokratlar olarak destek vermemiz gerek. Tabii bunu geri zekalılara değil, akıllı insanlara anlatmak gerek.