Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar köyünde yaşayan Bayram Ali Yıldız isimli vatandaş, yoğun yağış altında sosyal medya hesabından yaptığı yayında AK Partili yöneticilere seslendi.

Yıldız, köyde ikamet ettikleri evlerinin yolu olmadığını ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın da içerisinde bulunduğu diğer yöneticilere de 6 yıldır konuyu anlattığı ancak bir sonuca varamadıklarını bildirdi.

70 yaşındaki annesi ile yaşayan Bayram Ali Yıldız, evlerine uzun patika yollardan ulaşım sağladıklarını ifade etti. Geçtiğimiz gün etkili olan yağışlarda evlerinin çevresinde kopmalar meydana geldiğini söyleyen Yıldız, olası bir afetten dolayı aile bireylerinin hayatını kaybetmesi sonrasında yapılacak olan yol ve duvarların kıymeti olmayacağını belirtti.

Yıldız, sosyal medyada gündem olan videoda şu ifadeleri kullandı:

“2010 yılında iki amcam toprak altında kalarak vefat etti. Biz hala buralarda yaşamaya devam ediyoruz. Yetkililere eksiklerimiz ve sorunlarımızın olduğunu çok defa dile getirdik ancak her zaman tepki aldık. Biz buralı değil miyiz? Çayeli ilçesine bağlı Aşıklar köyünde yaşıyorum. Evimde yol yok. Hayati Yazıcı’ya, Çayeli ilçe başkanlığına ve il encümenlerine 6 yıldır mağduriyetlerimizden bahsettim. Biz hep geride bırakıldık. Benim 70 yaşımda annem var. Uzun patikaları aşıp evimize geliyoruz. Biz yıllardan beri burada medet diliyoruz. Bizi yönetenler bize karşı kör ve sağır olmayın. Benim annem oy zamanı geldiğinde bu yolu iniyor ve bana AK Parti’ye oy ver diyor ve ben annemi kırmıyorum. Çayelili yöneticiler, ben yardım istiyorum. Bana burada yol yapın, duvar yapın. Evimin altında kopmalar var. Yarın bir gün bize afetten dolayı bir şey olursa buraları altın kaplasanıza değeri olmaz. Yıllardır bunu anlatıyorum. Ya siz bizi anlamıyorsunuz, ya da biz derdimizi anlatamıyoruz. Ölmemiz mi lazım? Bir tek Allah’a güveniyoruz. Ben çözüm istiyorum. Tüm komşularımız bizim yolumuz için seferber olmuş. AK Partili yöneticiler lütfen gelsin benim yaralı olan parmağıma yardımcı olsun.”

Editör: HABER MERKEZİ