İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 20 Nisan Perşembe günü Rize’de gerçekleştireceği program öncesinde Rize’de cadde ve sokaklara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görsellerinin bulunduğu bayraklar asıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  20 Mayıs tarihinde Rize’ye gelecek. Akşener’in partilileri genel başkanlarını İyidere ilçesinde karşılamayı planlıyor. Akşener’in Rize’deki ilk durağı tartışma konusu olan İkizdere ilçesindeki taş ocağı olacak. Rize merkez ve Çayeli ilçelerinde esnaf ziyareti yapacak olan Akşener’in akşam saatlerinde ilden ayrılması bekleniyor.

Cadde ve sokaklara Erdoğan bayrakları asıldı
Akşener’in Rize programı öncesinde Çayeli ilçesinde cadde ve sokaklar ile İYİ Parti Çayeli İlçe Başkanlığının yanında bulunan binaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu bayraklar asıldı.

Akşener’in Rize programı sosyal medyada gündem oldu
Akşener, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısının durdurulması amacıyla uluslararası topluma çağrı yaparken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” ifadesini kullandı. Akşener’in bu sözleri ülke gündemine otururken, sosyal medyada ise binlerce kişi # RizeyeHangiYüzleGeleceksinMeral etiketi ile paylaşımlarda bulundu.

“Erdoğan’ın memleketine provakasyon yapmaya mı gidiyor?”
SuperHaber internet sitesi kurucusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er, Akşener’in Netenyahu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdaoğan’ın memleketi Rize’ye gitmesini“provakasyon yapmaya mı gidiyor?” şeklinde yorumladı. Er twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Şeytanın avukatlığını yapayım. Cumhurbaşkanını Netenyahu’ya benzeten Meral Akşener Erdoğan’ın memleketine provakasyon yapmaya mı gidiyor?”

Öte yandan Akşener'in Rize programı için Emniyet Genel Müdürlüğü ilde yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

Editör: HABER MERKEZİ