Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün turizm alanındaki çalışmaları değerlendirildi. 

Toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Turizm Koordinasyon Kurulu üyesi kamu kurum yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esra Alemdaroğlu müdürlük olarak yapılan çalışmalarla ilgili sunum gerçekleştirdi.  Ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Acuner “Sürdürülebilir Turizm ve Rize” sunumunu gerçekleştirerek alternatif turizm türleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, çok güzel bir coğrafyaya sahip bir ilde yaşadıklarını hatırlatarak, “Her köşesinde ayrı güzelliklerle karşılaşıyoruz. Önümüzde muhteşem bir deniz, arkamızda da muhteşem bir doğa var. Bu güzelliklere sahip bir il olarak hiçbir şey yapmasak bile kendi kendini pazarlayabilecek, insanların koşa koşa geleceği doğal güzelliklere sahibiz. Burada bizim temel uğraşımız bu doğal güzellikleri korumak olmalı” dedi.

Havalimanı ve şehir hastanesinin Rize turizmine önemli bir ivme kazandıracağını belirten Vali Çeber, “Şehri hastanemizle birlikte Türkiye’nin en güzel hastanelerinden biri ilimizde olacak. Havalimanımızla birlikte burayı sağlık turizmine de entegre edeceğiz. Orta Asya’da 4 milyon nitelikli sağlık hizmeti almak isteyen insan var.  Onlara diyeceğiz ki; sizleri yaylalarımızda gezdirelim sonra sağlık sorununuzu tedavi edelim ve bir hafta dinlendirip gönderelim” ifadelerini kullandı. 

Rize’de her geçen yıl turist sayısının arttığına dikkat çeken Vali Çeber, “ilimize gelen turist sayısı 2004’lerde 300 binlerdeydi. Günümüze baktığımızda turist sayısının 1 milyon 200 binlere gelmiş, bunlar kayıtlı olanlar, binlerce de kayıtlı olmayan turist ilimizi ziyaret etmiştir. Artık bu sayının 2 milyonlara ulaşacağını değerlendiriyoruz.  Birkaç yıl sonra çayın yanında bu coğrafyanın ana bileşenlerinden biri turizm olacaktır. Ayrıca üzerinde en çok durmamız gereken hususlardan bir tanesi de dört mevsim turizmdir” diye konuştu. 

Gelişime açık ve katma değeri büyük en önemli sektörlerden birisi olan turizmin ilimize katkısını planlı bir şekilde, kurumlar arası işbirliği ile yürütmek ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla “Rize İl Turizm Koordinasyon Kurulu" oluşturulmuştur.

Haber: Ali Tüyloğlu

Editör: EDİTÖR - 1