Ligin ikinci yarısı ile birlikte kendi evinde bir türlü maç kazanamayan Ç.Rizespor son 3 haftada başlattığı çıkışına kendi evinde Samsunspor u 2–0 lık net bir skorla yenerek kendi evinde ilk galibiyetini alırken zirveye doğru tırmanışını da sürdürdü.

 

Ligde ikinci yarı ile birlikte 5 hafta galibiyetle tanışamayan Ç.Rizespor Raşit Çetiner in teknik direktörlüğe gelmesi ile birlikte başlayan tırmanışına Samsun karşısında aldığı galibiyetle devam ederken, Ligde yönetim bazında zor günler yaşayan ve geçtiğimiz hafta kendi evinde yenilen Samsun karşısında kontrollü oyuna başlayan Rizespor 23 dakika da Özgür ün gölüyle 1–0 öne geçerken, Serdar Samatyalı’nın orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar girerek topu kaleciye teslim etmesi ise Rizespor adına kaçın net bir göldü.  Karşılaşmanın ikinci yarısında yine oyuna baskılı başlayan Rizespor taraftar baskısı ve kendi evinde maç kazanamama stresi ile bir an oyunu kendi yarı alanına kabullenirken kontrataklarla rakip kalede sayısız goller kaçırdı. Samsunspor ise Rizespor kalesine tek pozisyon yakalarken uzaktan çekilen şut direkte patladı.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısında 3 oyuncu değişme hakkını da kullanan Raşit Çetiner Buğra nin oyuna girmesi ile sağ kanatta oyunu eline alırken 88 dakika da sakatlanmasının ardından 90 dakika da Buğra sağ kanattan ceza alanına yaptığı ortaya ilk gölün asistini yapan Riberio dokunarak maçın skorunu belirledi.

 

Rizespor ligin ikinci yarısında kendi evinde ilk kez 3 puan la tanışırken konuk Samsunspor un ise maç boyuncu gol pozisyonu bulamaması konuk ekip adına düşündürücü. Taraftar ise ilk kez bu kadar heyecanlı olarak takıma destek verdi. Rizespor bu galibiyetle puanını 39 a çıkartırken teknik direktör Raşit Çetiner ise artık futbolcuların kredilerinin bittiğini geriye kalan tüm maçları kazanmaları gerektiğini söyledi.