Herkes  Rize”de bir Defderdarlık ve Bir Defterdar olduğunu bilir,  Çünkü Vergi dairelerinin en başında ki adam olduğunu da biliriz. Yıllardır bilinen bir gerçek. Zaman zaman Vergi haftası nedeniyle karınca kararınca beyanatlar verir, mükellefleri gezer, bürokrat ve iş adamlarını ziyaret ederek verginin ne kadar kutsal olduğunu, Vergi vermek ile devletin daha da güçleneceği gibi V.S beyanatlar ile insanların karşısına çıkar.

   Rize Defderdarlığının çalışmaları ile Türkiye 6 incisi olduğunu hiç birimiz bilmiyoruz. Bu başarı gerek Muhasebecileri, gerek Defderdarlık çalışanları ve gerek ise 20 bin mükellefinin öz verili çalışmalarından kaynaklanmakta. 2013 yılında Türkiye sıralamasında Vergi takıbı, Tahsilat ve tahakkuk işlemleri ile Türkiye 6 incisi olan Defterdarlık geçtiğimiz günlerde Kültür merkezinde düzenlenen vergi rekortmenleri plaket töreninde unutuldu.

    Ticaret Odası, Defterdarlık, TOBB ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığının logolarının yer aldığı vergi rekortmenleri gecesinde il Defterdarı Nurettin Dırıcan da oradaydı, hatta kendileri için özel olan bu gecede il deftedarı konuşma metnini cebinde saklıyordu. Türkiye 6 incisi olan Rize için birkaç teşekkür yapması gerekiyordu. Öyle de olmalıydı.

    Ama olmadı, Ticaret Odası Başkanı Şaban Karaahmetoğlu konuşmasını uzattıkça Defderdarın konuşması kısalıp cebinde kaldı. Orada konuşması gerekenler Ticaret Odası Başkanı, Defterdar, Vali , TOBB başkanı ve sonunda Bakan dı, gelin görün ki halktan vergiyi toplayan, başarıda imzası olan Defterdarlık sılınıp ortadan kaldırıldı.

    İşte bu olmadı,  Vergi kutsaldır kelimeleri ile insanların vergi vermesini sağlayan kurumsal olarak bunun adı Defderdarlık ise vergi ödül töreninde Rize de en çok vergi veren insanlara onur belgesi hazırlayan Defterdarlık sahnede olmalıydı.

      Balık baştan kokar derler ya,, zaten gün içinde balık koktuğu ortadaydı, Çayeli ilçesinde yapılan temel atma töreninin sunucusuna bakın... Kim mi ? TOBB den gelen şahis, Rize Türkiye”yi idare ederken Rize de bir sunucu bulunamadı. Bunun ayıbı bize yeter.