Vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesini hedefleyen ekipler, her gün farklı mahallelerde planlı çalışmalar yürütüyor.

Sahil Şeridi ve Menfezler Mercek Altında

Özel donanımlı araçlar ve uzman personelle sahaya inen ekipler, bugün İslampaşa sahili ile Fener sahili hattı boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Haşere ve sivrisineklerin en önemli üreme alanları arasında yer alan yaklaşık 25 menfez didik didik ilaçlandı.

AFAD ekibinin botu akıntıya kapıldı; O anlar kamerada
AFAD ekibinin botu akıntıya kapıldı; O anlar kamerada
İçeriği Görüntüle

Bodrum Katları ve Sokak Araları Unutulmadı

Çalışmalar sadece sahil şeridiyle sınırlı kalmadı. Kent merkezindeki sokak aralarında, özellikle binaların bodrum katlarında biriken ve sivrisinek üremesine zemin hazırlayan durgun sular da ekipler tarafından titizlikle ilaçlanarak kontrol altına alındı.

Periyodik Çalışmalar Yaz Boyu Sürecek

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, yaz sezonu boyunca havaların elverişli olduğu tüm günlerde, belirlenen program dahilinde ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU