Allah’ın rahmeti, bereketi, hidayeti bütün müslümanların üzerinden eksik olmasın günümüz, gecemiz ve kandilimiz mübarek olsun.

YERYÜZÜ DEDİĞİN KOCA BİR MABED,

GELDİK BU MABEDE MAKSAT İBADET,

ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA İÇİN GAYRET ÜSTÜNE GAYRET,

EBEDİ ALEM İÇİN GAYRET YOK HAYRET,

EZANLAR SECDEYE EDERKEN DAVET,

HEP YARIN DERİZ, KİMBİLİR O YARIN BELKİ DE KIYAMET.

Günlük meşgalelerin, geçim şartlarının, sosyal yükümlülük ve göreneklerin, bu arada maddi zevklerin hepimizi sersemleştirdiği hızlı bir dünyada yaşıyoruz.

Günlük hayatın akışına kendisini kaptıran insanlar olarak bizler, bir an olsun durupta bu dünyada ne aradığımızı düşünmek ve etrafımızda olup bitenlerin perde arkasına nüfuz edebilme fırsatını maalesef yakalayamıyoruz.

Fakat insanın gafletine rağmen dünya dönüyor, doğanlar bir yerden geliyor, ölenler bir yere gidiyor, gelenler hiç durmuyor, gidenler de geri dönmüyor.

Böyle bir dünyada yaşıyoruz.

İnsanların yaşamları boyunca ulaşmak ve sahip olmak istedikleri bazı hedefleri vardır.

Zenginlik,
Mal,
İtibar,
Eş,
Çocuk gibi, 
maddi ve manevi değerler.

Bunlar her insan için dünya hayatının değişmez süsleridir.

Yapılan tüm planlar, gösterilen çabalar bu değerlere sahip olmak içindir.

Tüm bunların gelip geçici olduğunu bildiğimiz halde insanlar olarak bizler kendilerimizi bunlara şiddetle bağlanmaktan maalesef alıkoyamıyoruz.

Malın eskiyeceği, toprakların hep aynı bereketle sahip olmayacağını çok değer verdikleri eşlerinin bir gün yaşlanıp güzelliklerini kaybedeceğini ve en önemlisi de her insanın tüm sahip olduklarını bir gün muhakkak bırakmak zorunda kalıp, dünyadan ayrılacağını bilmelerine rağmen bu bağlılıklarını sürdürmeye devam ederler.

Kalbi iman dolu bir insan yüce Allah’ın kendisini görüp gözetmekte olduğunu bilir ve üzerlerinde düşünür.

Böylece durumunu düzeltmeye çalışır. Edebe aykırı hiçbir harekette bulunmamaya gayret gösterir.Melekler gibi tertemiz bir hayat içinde yaşamaya gayret gösterir.

Allah bize dünyayı üzerinde yürümemiz, üzerinde olmamız için yarattı.

Ama biz dünyayı iyi algılayamaz isek madde peşinden çıkar peşinden koşmayı yaratılışımızın tek hedefi haline getirirsek dünyanın üzerinde olmayız dünyanın altında kalırız.

Burada herkesin düşünüp bir durum değerlendirmesi yapması gerekiyor.

İçinde bulunduğumuz gece bize düşünme fırsatını ve muhasebe etme fırsatını bizlere fazlasıyla sunmaktadır.

Bu gece Üç ayların başlangiç gününün ilk Cuma gecesi olduğu İçin Regaip gecesidir.Regaip, kelime anlamı olarak  herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek demektir.

İsteyelim. arzulayalım İnan’ın gerisi gelecektir.Biz istediğimiz ve uğraş gösterdiğimiz İçin Allahu teala istediğimiz şekilde muhakkak irade buyuracaktır.

Biz nasıl istiyorsak Allahu Teala bize o şekilde yaşam sunacaktır.Bütün mesele onunla bir ve beraber olarak hareket edebilmemizdir.Bunu başardığımız an huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmemizin devamı sağlanacaktır.

Allahım kabul buyursun inşallah.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olun.