Ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim. Diyen Kemal Atatürk, bu gün yaşasaydı Türk sporu için hangi yorumu yapardı acaba..

Türk sporunun sorumluları ve Türk futbolunu emanet ettikleri yöneticiler son yıllarda kendi menfaatleri doğrultusunda  milli bayrağımızı aşağı çekmeye devam etmektedirler. Uluslar arası arenada ülkemizi rezil etmek için mücadele eden kişiler HALA Türk futbolunu idare etmekle beraber adeta ödüllendirir duruma gelinmiş durumdalar.

Bir vatandaş gelirinin en az yüzde otuz beşini devlete vergi olarak vermektedir. Oysa bir sporcu aldığı milyon Euro veya milyon dolarlardan ve ona bu ödemeyi yapanlar devlete ne kadar vergi vermektedir. Denetleyen kim denetlenen kim? Oysa gariban dar gelirli faturasını bir gün geçirse ikinci gün elektriğini keserler.

Türk futbolunda, profesyonelden amatörüne kadar o kadar sorunlar var ki, başta ilgili bakanlık ve özellikle TFF idarecileri adeta her şeyi birililerinin yetkisine bırakıp akışına bırakmışlardır.

Amatörlerde özellikle yerel liglerde gözlemlediğimiz kadarıyla, sokakda kolkola gezen arkadaşlar, futbol oynarken rakip olunca adeta düşman oluyorlar. Nedeni ise müsabakayı idare eden eğitimsiz ve sadece maç bitse de paramı alıp gitsem diyen zihniyetindeki maçın hakemleri.

Dürüst bir kulüp idaresi sezona katılmak için , oyuncu almak için Tff ye para yatırmakta, yemek, ulaşım,malzeme, konaklama derken epey bir gider yaparak iddialı bir ekip kurup müsabakalara katılmaktadır. Bir yerel amatör ligde oynamak için oyuncu alacağı hariç giderler toplamı en az yirmi bin liradır..Peki  bu takım sahada maç başı elli lira alan bir hakeme emanet edilirse, harcanan en az yirmi bin lira boşa gidiveriyor.Çünkü bu paralar TFF de kalıplaşmış beyinlerin ceplerine iniyor.

Peki amatörde bunlar olurken profesyonellerde neler oluyor. Yüzlerce profesyonel futbol takımlarımız vardır. Neden belirli takımlar hep ön planda oluyor neden diğerlerinin hakları gasp ediliyor. Ülkemizde süper liglerde kale çizgisi hakemleri konulmaktadır. Soruyorum onların karar verme yetkileri varmıdır? Varsa nerde ne zaman ? örnek Galatasaray Trabzonspor maçındaki gözünün önündeki gol çizgisinden elle çıkarılan  topu görüp orta hakeme söylemeyen hakemler, geçen maçta Fenerbahçe Eskişehir maçında hem ters taraf hem arkası dönük hem de uzak pozisyonda olmasına rağmen., topun oyuncunun omuzuna çarpmasını elle tuttu diye yorumlayıp orta hakeme penaltı çaldıran bu hakemler, sedece  bazı kulüpleri korumak için mi görevlendirilmiştirler.

Diğer bir konu ise, bütün Tv kanallarında yorumculuk yapan sözde futbol bilmişleri menfaatleri doğrultusunda yorum yapmaktadırlar. Özellikle, bizim vergilerimizden maaş alan ve o stüdyolarda, devletin kanalında yorumculuk yapan kişiler, daha dünlerde “Erman Toroğlu kim ki beni eleştiriyor,  önce oynadığı futbol ne kadar “ diyen Sergen Yalçın şimdi aynı ekranda ve masada Erman Toroğluyla beraber kendilerinin geçmişte yaptıklarını özellikle (Erman Toroğlunun bazi maçlara sarhoş bile çıktığı söylenmiş  ve bazi maçları tamamlayamadığı unutulmamalıdır) bu kişiler hala yorum yapmaktadırlar. Kimileri ise Spor geceleri yorumcular, dolaylı yollardan adeta ahlaksız sözlerle yorumlarıyla, sadece futbolu spor değil de adeta camialar arası mafya hesaplaşması şeklinde yorumlamaları , izleyici topluma verdikleri mesaj ve onları seyreden amatör sporculardan daha ne bekleyebiliriz ki.

Bütün bu olumsuzlukların tek bir sebebi vardır. TBMM  de kanun yapıp, ülke ve uluslar arası futbol mahkemelerin suçlu bulduğu kişilerin kişisel menfaatler uğruna hala futbolun patronluğunu yapmaya devam etmesi, futbolun spordan çok ticaret ve mafya ile yönetilip sahalardan da çıkıp artık tv kanallarında ve siyaset meydanlarında konuşulmaya başlaması kaçınılmazdır. Türk sporu büyük bir tehlike içine girmiştir ve hala bunu göremeyenler bunun mevalini taşımalıdırlar.

Al Bayrağımızı hiçe sayıp mücadeleden kaçan sporcuları izlemeye değil, onları yönete idarecilerle değil, sporun güzelliklerini, sporu ahlaki değerlerle idare eden idarecilerin yanlarında durarak başarıyı alkışlayan temiz futbol temiz sporcu kimliği taşıyan oyuncuların,  Al bayrak altında ülkemizi temsil etmesine imkan verecek idareci, teknik ekip ve sporcuların olduğu bir spor camiasını destekliyoruz.