Bu durum , tekelci sermayenin üçüncü dünya ülkelerini ele geçirip, her alanda sömürge haline getirme projesinin sonucudur. Yeni dünya düzeni dedikleri budur. Bu düzende , ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynakları yanısıra, bundan daha çok , ortak akıl denilen esas toplum gücünü yok etmek asıl hedeftir. 

Ortak akıl, toplumun ortak vicdanıdır. Bizi biz yapan deģer yargılarımızdır.Kültür hazinelerimizdir. Bizleri çepeçevre saran ve koruyan en güçlü savunma silahlarımızdır. Ortak akıl, toplumsal direncimizi simgeler. 

Birlik - beraberlik ve kardeşlik kültürümüz, ortak aklımızın vazgecilmez üç temel dayanağıdır. 

İşte bu vazgeçilmezlerimiz hedef alınmıştır. 

Adına " TÜRK YURDU " dediğimiz binamizın temelleri dinamitlenmiştir. Reflekslerini kaybetmiş.,ilkesiz ve ülküsüz bir toplum haline geldik. Dün, yatakak durumda olan dedelerimizi-
ninelerimizi yatağından fırlatıp ayağa kaldıracak nitelikteki hadiselere karşı, bugün, tepki duymayan ve önemsemeyen bir kütle haline getirildik. Kitle toplumu değiliz artık !

EGOIZM hastalığı bünyemizi çepeçevre sardı. Duruş sergilemek, dik durmak en az rastlanan durumlar oldu. Mertlik, kahpelik KARŞISINDA lanet getirip kabuguna çekildi. 

Yalan, dolan, hırsızlık, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, devlet malına, yetim hakkına ve haram el uzatmak gibi şerefsizlikler , toplumda bağışıklık kazandı. Hukuksuzluk, adaletsizlik ve kanun tanımamazlık son yıllarda rekor üstüne rekor kırdı. 

Velhasıl, ortak aklımızı kaybettik.

Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete !

VESSELÂM. ...