Haber: Hüseyin Terzi - Rize’de CHP’den 46 yıl sonra milletvekili seçilen Tahsin Ocaklı, gazetemiz Karadeniz’e özel açıklamalar yaptı. Her zaman Rizelilerin menfaati doğrultusunda hareket edeceğini söyleyen Ocaklı, ÇAYKUR işçisi ile çay üreticilerinin haklarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde savunacağını dile getirdi. Ocaklı, “Rize için gecikmiş bir karar ama doğru bir karar. Hala eksik bir yanı var. O eksik yanı da 14 gün içinde tamamlayacağız. Yani cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Türkiye’yi yönetmek. Bunu da iyi anlatamamış olabiliriz. 14 gün içinde anlatıp ülkeyi yöneteceğiz” diye konuştu.  

ÜRETİCİ UYARIDA BULUNDU
Ocaklı, “Çay üreticisine teklif edilen 11.30 TL’lik fiyat ne yazık ki karşılık bulmadı. Çiftçi aslında Erdoğan’a uyarıda bulundu. Bir milletvekilliğini değiştirdi. Şimdi teklif ettiğimiz 15 TL’lik yaş çay taban fiyatını yine dikkate almazlarsa bunun 14 gün içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimini değiştireceğini düşünüyorum. Dolayısıyla ÇAYKUR’da özelleştirme tehlikesi devam ediyor. ÇAYKUR’daki sorunları hala çözülmedi. Çalışanlar son güne kadar TV ekranlarından iktidar yetkilerinin ağzından çıkacak olan cümlelere batkılar ama beklediklerini alamadılar. İşçiler hüsrana uğradılar” dedi. 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
ÇAYKUR işçisine 12 ay kadro sözünün hala devam ettiğini söyleyen milletvekili Ocaklı sözlerine şöyle devam etti: “Yapacağımızı beyan ettiğimiz bir durumdur. 14 gün içinde yapılacak olan ikinci tur seçiminde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarında tüm bu verdiğimiz sözleri yapacağız. ÇAYKUR’un özelleşme tehdidini ortadan kaldıracağız. Kota ve kontenjan sorunlarını, yaş çayda fiyat güncellenmesini, halkın yararına olan düzenlemeleri yapacağız. Onun için 14 gün için çalışıp rüştümüzü ispat edeceğiz.”

Editör: EDİTÖR - 1