Türk Milletinin son zamanlarda yaşadığı çok ciddi sıkıntıların sadece günümüzün getirdiği sorunlardan kaynaklandığını söylemek  çok sağlıklı düşünceler değildir.Sağdakinin sola,soldakinin sağa geçtiği,halkımızın çok kolay bir şekilde provokasyonlara gelmeye başladığı,paranın gücüne tamamen teslim olduğu,teknolojinin esaretinden kurtulamadığı,hoşgörü ve tahammül kavramlarının kaybolmaya başladığı vb durumları yaşamaya başladık.Böylesi gelişmelerin sonunun pek hayra gitmeyeceği aşikar.

Türk Milletinin karakteriyle oynandığını,genlerinin bozulmaya çalışıldığını,inandığı değerlerden kopartmak için neler yapıldığını görmek çok zor değil. Savaşçı, cesur, kahraman, korkusuz, merhametli, şefkatli, yardım sever,hoşgörülü gibi hasletlerimizle uzun süredir oynamaya başladılar.

Türk Milleti beş bin yıllık muhteşem tarihinde de böylesi büyük sıkıntılarda defalarca karşı karşıya gelmiş,fakat her defasında da sıkıntıların üstesinden gelmiştir. Bizimle ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,inanıyorum ki Milletimizin özünü kaybetmesi mümkün değildir.Mutlaka bugünlerde geçecektir.

Kardeşin kardeşe,çocuğun ana-babaya,ebeveynlerin evlatlarına,arkadaşın arkadaşına her türlü kötülüğü yapmaya başladığını görmek çok acı verici bir durum.Küçüklerin büyüklerine karşı saygısızlığı,farklı düşünenlere karşı anlayışsızlık ,kabul edilmeyen fikirlerin fiziki şiddetle cezalandırmaya başlanması,emanetlere hıyanet edilmeler,sevginin yerini nefretin alması, aşağılık kompleksinin artması, taklit ve özentilerdeki artış gibi olumsuz gelişmeleri görmeye başladık.

Eğitim sistemindeki gayri milli anlayışın,televizyonlardaki ahlaksız yayınların,internetin,cep telefonunun,kafe kültürünün ve saçma sapan sözleri olan müziklere olan ilginin artması sonucunda genç nesil değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır.Gençlerimiz geceleri dinlenmek yerine,internet ortamında sabahlamaya,cep telefonlarıyla saatlerce mesajlaşmaya başlamış, ailelerin kontrol gücü zayıflamıştır.Dindar aileler bile çocuklarına İslami bilgileri anlatmakta,öğretmekte oldukça zorlanmaktadır.Çocuklar ve gençler,büyükleri tarafından eskilerimiz diye başlanan konuşmalarından nefret eder hale geldiler.

Milli kültürümüzün dejenere olmasıyla birlikte,yeni yetişen nesiller benliklerinden,kimliklerinden ve özünden kopmaya başladı.Kültürümüze ait olan unsurlar banal ifadeleriyle hiçbir anlamı kalmamış şeklinde değerlendirilmektedir.

Esasen yapılması gereken,öncelikle gençlerden başlamak suretiyle milletimizin tam bir İslam ahlakiyle  ve Türk kültürüyle donatılmasıdır.Geçmişini,tarihini,örflerini,geleneklerini,bizi biz yapan değerlerini bilen ve İslam inancını hayatının bütün safhalarında yaşayabilen,sürekli kitap okuyan nesiller yetiştirilebilirse geleceğimize güvenle bakabiliriz.Gençliğin eğitimli olması gerekiyor.Kız çocuklarının özellikle üniversiteyi bitirmesi lazım.Meslek sahibi olan kızlarımız ileride eğitimli bireyler olarak ülkesine ve ailesine büyük hizmetler yapacaklardır.
Neler oluyor bize sorularının sadece şarkılarda kalması temennisiyle…

Allaha emanet olunuz.


[email protected]