Kâinatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünü kutluyoruz değerli dostlar… O ki: Allahın rahmetiyle, kullarına doğru yolu göstermesi için gönderdiği en son Resul ve zirve insandır.

Allahın buyruğu “Ey iman edenler. Allaha itaat edin, Peygambere itaat edin ve amellerinizi boşa çıkarmayın ( Muhammed suresi 33 )

Peygamber Efendimiz (s.a.s) cahiliye döneminin karanlıklarında yaşayan insanlara bir ışık olmuş ve her türlü eza ve cefaya katlanarak insanlığın bugün bile gıptayla baktığı bir dönemi, insanlık tarihine bir numune olarak armağan etmiştir. Asırlardır insanoğlunun arayıp ta bulamadığı gerçek mutluluğun nasılını ve niçin ini bizzat hayatında tatbik ederek göstermiş O büyük Resulü ne kadar biliyor ve anlıyoruz…

Asırlardır Onun için, çok şeyler yazıldı ve söylendi, hepsinin ortak noktası; O tarihin dününden yarınına gelmiş geçmiş ve gelecek insanların en mükemmeli ve en merhametlisi olduğuydu…

Burada yalnızca birisini sizinle paylaşmak istiyorum… “Ben şunu iddia ediyorum ki, Muhammed (s.a.s) mümtaz bir kuvvettir. Yaradanın böyle ikinci bir varlığı imkân sahasına getirmesi ihtimalden uzaktır… Sana muasır bir vücut olamadığımdan dolayı müteessirim ey Muhammet! … Ben huzur – u mehabetinde kemal – i hürmetle eğilirim ( Bısmarck )

O güzel ahlakı tamamlamak ve âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamberdir. Şimdi dönüp kendimize bakalım, şu anlamlı günlerde biz Resulullahı hayatımızda örnek alabiliyor muyuz diye… Biliyorum eksikliklerimiz var hem de çok ama ne olur, hem kendimiz hem de çocuklarımıza öğretelim O zirve insanı… “ And olsun size, Allah’ı ve Ahret gününü umanlara ve Allah’ı çokça zikredenlere Allahın Resulünde güzel bir örnek vardır “ ( Ahzab 33 / 21 )

Allah’ı ve Onun sevgilisini seven ey gönül dostlarım Onu tanıyalım ve sevelim, hayatımızda örnek alalım göreceksiniz mutluluk her ne olursa olsun yanı başımızda bizimle olacaktır…

Burada birde tavsiyem olacak Peygamberimizi anlatan çok güzel eserler vardır mutlaka ama ben size Üstat Necip Fazıl’ın “Çöle İnen Nur” isimli mükemmel kitabını evinizde bulundurmanızı, okumanızı salık veriyorum.

Ben dilimin döndüğünce, kalemimin yazdığınca Onu birkaç cümle ile de olsa anlatmaya çalıştım. O kıyamete kadar insanlığa ışık olmaya devam edecektir. Ne mutlu Resulullah’ın yolunda iz sürenlere.

“Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim Peygamberim

Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim”


Allaha emanet olun. Görüşmek üzere…

 

Yazar İletişim Adresi: [email protected]