Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 6 gündür kayıp olarak aranan Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Yaşar Helvacı ile ilgili acı haber geldi.
Günlerdir süren arama kurtarma çalışmalarında, küçük Osman’ın cansız bedeni göl kenarında bulundu. Anne Huriye Helvacı’ya ise hâlâ ulaşılamadı.👩👦 2 Kasım’da Kayboldular
Bozkurt ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Huriye Helvacı, 2 Kasım sabahı 5 yaşındaki oğlu Osman’ı yanına alarak evden ayrıldı.
O günden sonra anne ve oğlundan hiçbir haber alınamadı.
Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye AFAD, jandarma ve emniyet ekipleri sevk edildi. Ekipler, ormanlık alanlarda, su kenarlarında ve dağlık bölgelerde geniş çaplı arama çalışmaları başlattı.
Kayıp Vakasında Şüpheler Artıyor
Huriye Helvacı’nın eşi Bayram Helvacı, eşinin kaybolmadan önce eski eniştesi Mustafa Uzun ile görüştüğünü iddia etti.
Canlı yayında Müge Anlı’ya bağlanan Mustafa Uzun, iddiaları reddederek şu açıklamayı yaptı:
“Kaybolmadan birkaç gün önce Huriye ile görüştük. Arada nasılsın diye arardı. Kaybolmasıyla hiçbir ilgim yok.”
Evinde kadavra köpekleriyle yapılan arama sonrası Uzun, ilişkilerini kabul ederek,
“24 Ekim’den sonra samimi olduk. 12 gün boyunca görüştük, iki gün yürüyüş yaptık. Oğlu Osman da yanındaydı.”
ifadelerini kullandı.
5 Yaşındaki Osman Gölde Bulundu
Köseali mevkisinde sürdürülen arama çalışmalarında drone yardımıyla yapılan taramada, küçük Osman’ın cansız bedeni göl kenarında tespit edildi.
Bölgedeki uçurumun yakınında yapılan incelemede, çocuğun mavi montunun dikkat çektiği belirtildi.

Müge Anlı canlı yayınına bağlanan muhabir,
“5 yaşındaki Osman’ın cansız bedeni uçurumun kenarında bulundu,”
diyerek acı haberi duyurdu.
Aile, haberi alınca gözyaşlarına boğuldu.
Huriye Helvacı Hâlâ Kayıp
Küçük Osman’ın bulunmasının ardından gözler, anne Huriye Helvacı’ya çevrildi.
Ancak aradan geçen günlere rağmen Helvacı’dan hâlâ haber alınamıyor.
Yetkililer, bölgede olası izleri araştırmayı sürdürüyor. Soruşturma kapsamında, anne ve oğlunu aracıyla taşıdığı belirlenen bir sürücü ile bazı yakınlarının ifadelerine başvuruldu.
AFAD ve jandarma ekipleri, Huriye Helvacı’ya ulaşmak için arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Yürekleri Dağlayan Olay Müge Anlı’da Gündem Oldu
Olay, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında geniş yer buldu.
Ekipler ve gönüllüler bölgede arama çalışmalarını sürdürürken, küçük Osman’ın ölümü tüm Türkiye’yi yasa boğdu.
Anne Huriye Helvacı’nın akıbeti ise hâlâ bilinmiyor.




