İnşaat alanında yetkililerden bilgi alan Avcı, yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Yeni hastanenin Çayeli için büyük önem taşıdığını vurgulayan Avcı, şu ifadeleri kullandı:
“Değerli hemşehrilerim, şu anda Çayeli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunuyoruz. Bu, Çayeli için en önemli yatırımlardan biridir. Yıllardır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Yetkili firmadan aldığımız bilgiye göre inşaatın şu anki ilerleme seviyesi yaklaşık %20 civarında. İnşallah önümüzdeki yıl haziran ayında inşaatı tamamlamış olacağız. Ardından Sağlık Bakanlığı iç teftiş çalışmalarını başlatacak. Yıl sonuna doğru da hastanemizin faaliyete geçmesini bekliyoruz.
Çayelili hemşehrilerimizin bir an önce bu hizmetten yararlanabilmesi için yüklenici firmaya da çalışmaların hızla tamamlanması yönünde çağrıda bulunduk. Yaklaşık 50 yataklı olarak planlanan bu hastane, ihtiyaç halinde 70 yatağa kadar kapasite artırabilecek şekilde inşa ediliyor.
Çayeli, özellikle yaz aylarında yoğun nüfus barındırıyor. Her ne kadar 10-12 kilometre ileride bir şehir hastanesi inşa ediyor olsak da, Çayeli’ndeki vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sağlayacak bu yatırım, yerel ihtiyaçları karşılayacak önemli bir adım. Yetkili kurumlarımızın ve çalışanlarımızın gayretiyle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Çayelili hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.”




