Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Recep Bakırcı ve Rize Ülkü Ocakları Başkanı Sadık Kandemir ile birlikte Rize basını ile kahvaltıda bir araya geldi. İl Başkanı Alkan, 14 Mayıs 2023'de gerçekleşen Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Alkan, konuşmasında Cumhur ittifakına zarar verenlerin partisi tarafından sadece görevden alınmakla yetinmediğini ve ihraç edildiğini dile getirerek MHP hakkında kara propaganda yapan Cumhur İttifakı'nın diğer paydaşlarının gereğini yapılmasını istedi.

İl Başkanı Alkan yaptığı konuşmada, Rize’de 31 bin kişinin gönlünün alması gereken bir kişi olduğunu vurgulayarak, “Rize’de, Cumhurbaşkanımızın kendi memleketinde, Cumhurbaşkanımıza verilmemiş 63 bin tane oy var. Bunlar vatanlarını, milletlerini, bayraklarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sizin gibi benim gibi seven insanlar. Kendilerine ulaşacağız, kendileriyle alakalı bir çalışma yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakına zarar veren arkadaşlarımızı sadece görevden almaz, ihraç eder. Bunun örneklerini geçmişte gurup başkan vekilliğimizi yapan halihazırda başka bir siyasi partinin mensubu olan Samsun milletvekilinden. Ya da geçmiş dönemde MHP’nin milletvekilliğini yapan, şimdi başka bir partinin vekili olarak meclise giren Ordulu milletvekilinden görebilirsiniz. Biz cumhurbaşkanımıza oy vermeyen 63 bin kişinin gönlünü almaya çalışırken bu noktada MHP’ye oy veren 31 bin kişinin de gönlünü alması gereken bazı arkadaşlarımız var. MHP’ye bu şekilde saldırmanın bedeli; gerekenin yapılmasıdır. İlgili yetkili arkadaşlara gerekenin yapılmasını söyledik. Ben MHP il başkanı olarak, Cumhurbaşkanımızın mührü ile gönlüyle, yüreğiyle, yetkisiyle aldığı her karar benim başımın tacıdır ve biz bunu genel başkanımızın talimatıyla böyle gördük. Bu arkadaşlarımız bu tip söylemler yaptılarsa burada en büyük haksızlığı bizlere yapmadılar, en büyük haksızlığı kendilerini oralara getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’e yaptılar. En büyük haksızlığı kayıtsız şartsız hiçbir şey istemeden herkes topyekûn Cumhurbaşkanımıza saldırırken onun yanında dimdik duran Milliyetçi-ülkücü hareketin genel başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye yaptılar. Yani helallik alınması gereken Rize’de Milliyetçi-ülkücü hareketin 31 bin tane mensubu var. Ben kendi şahsım adına 1-2’sine haklarımı helal edebilirim ama diğer türlü helallik noktasında Milliyetçi-ülkücü hareketin bekledikleri vardır. İnşallah onlarda üzerlerine yakışanı yaparlar. Yakışanı yaparlarsa bizlerde kendilerine haklarımızı helal ederiz” şeklinde konuştu.

Haber: Ali Tüyloğlu

Editör: EDİTÖR - 1