Kulüplerimizin mali durumları her geçen gün eksi yönde büyümekte. Her gelen yönetim alkış almak için kulüplerin borç yükünü pahalı transferler ile daha da arttırmakta.

Her transfer döneminde özellikle büyük kulüpler milyon dolarları gelecek planlaması yapmadan çok rahat bir şekilde harcıyorlar.

İşler istedikleri gibi gitmeyince kontrat yüklerinden yok pahasına kurtulmaya çalışıyorlar.

Borçları 3 milyar lirayı bulan bu 100 yıllık  kulüpler artık nasıl  ayakta duracaklar?  Son 20 yılda  elde edilen Avrupa'daki başarı nedir ? 

Geçen sezon 17 milyon euro bonservis ücreti harcayan Beşiktaş'ın yatırımına göre başarı elde etti mi?...Hayır..!!!

Her sene mali açıdan eksi yazarsan sürdürülebilir olamazsın. Artık bizim kulüplerimiz sona yaklaşıyor. Ya mali düzeni oluşturacak bir çatı kuracaksın yada ceketini alıp çıkacaksın.

Ajax A Takım bütçesinin %10'unu alt yapı bütçesi olarak ayırıyor. Türkiyede ise  bu rakam %1! Ajax, genç kadro ile Şampiyonlar Liginde yarı final oynuyor. Sonra o oyuncuları 50-60 milyon Euro'ya satıyorlar, yine alt yapıya yönelip oyuncu yetiştiriyorlar. Biz 35 yaşında Falcao ile bonuslarla birlikte 7 milyon euroya kontrat imzalıyoruz. Doğru, Ajax işi bilmiyor biz biliyoruz!   Biz onların her sene yaptığı oyuncu satışlarını 100 yılda 3-4 kere ancak yapabildik. Alt yapılar bizim geleceğimiz. Bu durumdan sadece ve sadece alt yapıya yatırım ile kurtulmak mümkün. Artık alkışı bırakalım, alt yapıya bakalım...Hadii..!!