Dilek ASLAN 

Rize Valisi Kasım Esen hafta sonunda yayla şenliklerine katıldı. Çağrankaya Yaylası’na çıkarken Han düzü Yaylası’na uğrayarak 24 Ağustos 2008 Pazar günü Rizeliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Han düzü Yayla Şenliği için yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Han düzü Yaylası ile Çağrankaya yaylası arsında Jip Safari yapılıp yapılmayacağını yerinde inceleyen Vali Kasım Esen “Bu bölgede jip safari yapılabilir. Turizm İl Müdürümüz Tur operatörleri ile görüşme yapacaktır” dedi.

Vali Kasım Esen daha sonra Çağrankaya Yayla Şenlikleri’ne katıldı. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ve İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’in de katıldığı şenlikte İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Vali Kasım Esen birer konuşma yaptılar.

Katıldığı tüm şenliklerde olduğu gibi herkesi elele tutuşmaya davet eden Vali Kasım Esen, Tüm şenlikleri Ağustos ayında toplamak istediklerini horon halkasının sevgi halkası olarak tüm dünyaya barış mesajı verdiğini belirtti.

Demirkapı Yayla Şenliği’ne de katılan Vali Esen yine herkesi elele tutuşmaya davet ederek, dünyaya barış mesajının Yunus Emre’nin, Mevlana’nın torunları olan milletimiz tarafından verilebileceğini belirterek, şenliklerin birlik beraberlik için çok önemli olduğunu söyledi. Demirkapı Yayla Şenliği’ne İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, eski milletvekilleri Halit Dumankaya ve Bozkurt Yaşar Öztürk’’de katıldılar.

Editör: HABER MERKEZİ