Rize, Ardeşen-Tunca Beldesi Derneği tarafından,Rize 4.üncü Tanıtım Günleri kapsamında Kadıköy İskele Meydanında düzenledikleri gecede Müziğe eğlenceye doydular.

İstanbul Tuncalılar Derneği Kadıköy’deki Tanıtım günlerinde kurmuş oldukları stantları ile alanda gezip görülecek Rize’nin, Ardeşen’in özgün eşya ve otantik yörede geçmiş günümüze kullanılan halkın sürekli işlerinde kullandıkları eşyaların sergilenmesi ile göz dolduruyor.

Tuncalılar Derneği başkanı Nazım Ardişen ve yönetiminin hafta için yapmış oldukları çalışmalarını gerçek anlamda yöremizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Biz Derneğimizin standında yörenin özgün yemeği mıhlamayı yapıyoruz insanlara sunuyoruz ama bundan para kazanmak için değil, sadece özelliklerimiz sergilemek için yapıyoruz dedi.

 

Tunca Belediye Başkanı Ahmet TOPAL Hemşerilerini yalnız bırakmayarak geceye katılarak bir konuşma yaptı. Başkan Ahmet TOPAL şunları söyledi “Bende sizin gibi İstanbul’da yaşıyordum. İstanbul’da işlerim ile ilgileniyordum. Ama dediler senin Beldene hizmet etmen lazım dediler. Bizde gittik Memleketimize hizmet etmeye başladık. Halkın desteği ile inşallah iyi çalışmalar yapacağız” dedi. Geceye ayrıca Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ile ilçedeki ilçe Parti başkanları ile MHP il Başkanı Zeki MAYI’de mesaj gönderdi.

Geceyi Oyuncu ve Rizespor’un İstanbul’daki taraftar derneğinin bir önceki Başkanı ve Oyuncu Abidin YEREBAKAN sundu. Abidin YEREBAKAN, Ayhan ALPTEKİN, Zeki UÇKAN, Dernek Başkanı Nazım Ardişen ve Ali Kumbasar’ın oluşturup birlikte söyledikleri TUNCA Beldesi Şarkısı geceye katılan Tuncalıların bir an Tunca’yı hatırladıkları ve anılarının tazeledikleri izlendi. 

İstanbul’da görev yapan yöremizden yetişen kamu görevlileri ile çok sayıda Tuncalılar ve Ardeşenliler katıldı. Organizasyona sanatçı akımı da vardı. Ayhan Alptekin, Engin Alptekin, Abidin Yerebakan, Zeki Uçkan, Ali Kumbasar, Murat KÖSE, Bahrı TURAN ile diğer yöresel sanatçılar geceye ayrı bir anlam kattı.

Halka olan Tuncalılar gecenin sonuna kadar tulum ve şarkılar eşliğinde doyasıya Horon oynadılar. Böyle olur Tuncalılar gecesi dedirticisine alanın her köşesinde bir horon halkası vardı.

Dursun Ali Yılmaz / Medyakaradeniz.com

Editör: HABER MERKEZİ