Rize’de bu yıl 2’inci düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali’nde Karadeniz’in enstrümanı Tulum ile gayda ve adıyla dünyada türlerinin çalındığı 8 ülke bir araya geldi. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde ülke halk dansları toplulukları sokaklarda çalgılarını çalıp dans gösterilerini sundu.
 


Miatour ve bir ajansın organizesi ile Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun destekleriyle bu yıl 2’incisi düzenlenen ve Rize’nin Pazar ilçesi’nden başlayan Uluslararası Tulum ve Müzik festivaline Türkiye’nin yanı sıra Hırvatistan, Gürcistan, Sırbistan, Polanya, Slovakya, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’dan gelen 350 kişilik halk dansları toplulukları katıldı.

Pazar Kaymakamlığı önünde toplanan ülke halk dansları topluluklarının çaldığı tulum ve türleri ile gaydalar ortak mini bir konser verdi. Ekipler daha sonra birlikte sokaklardan yürüyerek Kapalı Spor Salonu önüne geldi.
 

 
Karadeniz’in enstrümanı tulumun öncülüğünde yürüyen ekiplere Pazar Kaymakamı ümit Hüseyin Güney, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’da eşlik etti. Ekipler yürürken sokaklarda dans gösterileri sergiledi, şarkılar söyleyip keman ve tulum çaldı. Yol kenarlarında biriken vatandaşlarda alkışlarla ekiplere eşlik etti.  

Festival koordinatörü Tekin Atacan ve Hakan Güven amaçlarının Karadeniz bölgesi enstrümanı olan tulum ile dünyada türlerinin çalındığı benzerlerini buluşturarak farklı kültürleri kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Festival bir hafta boyunca Rize ve Artvin’in ilçelerinde sürecek.
 

Editör: HABER MERKEZİ