Dilek ASLAN

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Tortum Güreş Şenliklerinde Çaykur Erzurum Bölge Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Çaykur çay bayileri şirketinin ücretsiz olarak şenlik boyunca sunmuş olduğu siyah ve yeşil çay ikramı büyük ilgi ve takdir topladı.


Tortum ilçesi, Erzurum yol çıkışı Çatmanın çayırında yapılan şenliklere davetli protokolün yanında yüzlerce Tortun halkı ile komşu ilçe, belde ve Erzurum’dan gelen davetliler katıldılar.
 


Minikler ve yıldızlar ile gençler ve büyükler olarak iki gruba ayrılan güreşlere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 165 güreşçi katıldı. Tortum Belediye Başkanı Hasan ÇAKMAK yaptığı açılış konuşmasında,” Ata sporumuz güreşimizi unutmamız mümkün değildir. Her geçen yıl daha kapsamı şekilde bu ata güreşimizi geliştireceğiz. Bu önemli sporumuz için Belediye olarak güreş kulübümüzü kurmuş olduk. Bundan böyle her yıl etkinliklerimizi başta güreşimiz olmak üzere sosyal ve kültürel hizmetlerimizle şenliklerimizi çeşitlendirerek ilçemizin hem ismini, hem de güreşimizi ülkemiz ve dünya çapında duyuracağız.”diye konuştu. 

Bu yılkı Tortum Güreş Şenliklerine, Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, K.Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Serdarlı Belediye Başkanı Ali Aksu, Bağbaşı Belediye Başkanı Karabey Eroğlu, Çaykur Erzurum Bölge Müdürü Zeki Sarı Avcı, Çaykurspor Genel Koordinatörü B.Ali Kavalcı, Bölge Personel Müdürü A.Fuat Yıldırım, Çaykur Şirket Müdürü Zekai Tekgül ve Erzurum Çaykur Bayii Şirketler Müdürü Hayrullah Gültekin, Şirket görevlileri Yaşar Kaya ve Yunus Emre Tekgül katıldılar.

Şenliklerin yapıldığı çayırda kurmuş olduğu çay ocakları, güneşlik ve reklâm kuşakları ile gün boyu çayırda bulunan tüm izleyicilere saatlerce Çaykur’un siyah ve yeşil çayını ikram eden, Çaykur Erzurum Bölge ve Bayii görevlileri, Belediye Başkanı Hasan Çakmak başta olmak üzere, tüm protokoldeki misafirler, sporcular ve halk Çaykur tarafından yapılan bu çok yönlü hizmetten dolayı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’ye, Bölge Müdürü Zeki Sarı Avcı tarafından tebrik ve teşekkürlerinin iletilmesini istediler.



Editör: HABER MERKEZİ