ÇAYHABER: Sizler İstanbul’da yaşasanız da gönlünüzü bir yerinde her zaman Rize ve Çayeli olduğunu görüyoruz. Çayeli’ne baktığınızda neler düşünüyorsunuz?

SİNAN ÖZEN: Çayeli Belediyesi çok güzel hizmetler veriyor. Ben bundan önceki daha çocukluğumda gezdiğim yerlerin farklılığını görüyorum. Çayeli bir makyaj yapıyor bu da iyi bir makyaj. Bana göre Çayeli iyi bir noktada ve iyi yerlere gidiyor. Bu anlamda ben Çayeli’ni iyi buluyorum. Arkadaşlar bir kere şunu şöyle söyleyeyim yaşadığımız yerde mutlu olalım, keyif alalım. Ben dünyanın birçok yerini gezmiş bir insan olarak şunu söylemek istiyorum. Ülkemiz bilakis Karadeniz bölgesi coğrafya olarak inanılmaz güzel bir yer. Sadece yapısal kirlilik ve sosyal eksiklik var. Bunlar da tamamlandıktan sonra bence burası vazgeçilmez olur. Buraya çok insan gelecektir. Bu bir hayal değil, ciddi söylüyorum size. Gurur duyun yaşadığınız yerden ve mutlu olun.

ÇAYHABER: Yeni çalışmalarınız var mı?

SİNAN ÖZEN: Yeni albüm yapmayacağım. Bundan sonra albüm yapmamayı düşünüyorum. Çünkü teknolojinin müziğimize getirmiş olduğu büyük zararlar var. Müzikten kopmak mümkün değil belki sinema veya başka projeler alabilir.

ÇAYHABER: Sizce Karadeniz müziği bugün ne durumdadır? Geçmişle günümüzü kıyaslar mısınız?

SİNAN ÖZEN: Bana göre güzel. Karadeniz müziğinde arkadaşlarımız güzel şeyler yaptı. Bunların kendi içlerinde farklı yönleri var. Mesela Davut’un yaptığı Karadeniz müziği, dünya formatlarına daha uygun pop tarzı, İsmail belki biraz daha otantikle bir şey arasında yapıyor ama Volkan Konağımız var çok güzel kendi tarzını oluşturmuş bununla beraber Fuat sakamız var. Ölen arkadaşımız Kazım Koyuncu yanı Karadeniz müziğinde gerek folklor olarak ve gerekse dünyaya adapte olma açısından güzel şeyler yapıyoruz. Ben gelinen noktayı güzel görüyorum. Biraz da popülizm ve popülist kültür olması gerekiyor. Dolayısıyla bunu da yapan arkadaşlarımız var.

Editör: HABER MERKEZİ