Şairler Deresi ve İncesırt Köyü Dernekleri Çayelililere hizmet edecekleri merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Çayeli için güç birliği yapan dernekler kısa sürede hazırlıklarını tamamladıkları evlerini coşkulu bir kalabalıkla hizmete açtılar. Üsküdar’da açılan merkezde faaliyetleri sürdürmeyi ve yeni projelerle Çayelililere hizmet etmeyi amaçlayan dernekler, üyelerinin ve dostlarının katılımıyla açılış programını gerçekleştirdiler.

Çayeli’nden programa katılan Şairler Vadisi Derneği Başkanı Cafer Kuru ile beraberinde mahalle ve köy muhtarlarıyla dernek ekibi sabah kalvaltısıyla güne başladı. Etkinlik daha sonra açılış saatinin yaklaşmasıyla davetlilerin katılımı çoğalınca Ali İhsan Sandıkçı’nın tulumuyla doyasıya horon oynadılar. Ayrıca Çayeli Vakfı minikler folklor ekibi izleyenlerin beğenisini kazandı.

“Evimiz evinizdir” diyen dernek başkanları Reşat Sarı, Hasan Caner, Çayeli dernekleri başkanları, Çayeli’nden gelen muhtarlar, yönetim kurulu üyeleri birlikte açılışı gerçekleştirdiler. İkramla devam eden programda dostlar İstanbul’da bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadılar. Sanatçılarımız Yusuf Kurçenli, Sabriye Kara, Yavuz Kesepara ve Herem de katıldıkları programda ilgi odağı oldular.

Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Çatalca Halk Eğitim Müdürü Recep Çepni, De mokrat Parti Çayeli İlçe Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Çaydef Başkan Vekili ve Kemer Köyü Derneği Başkanı Muammer Kemerbaş, Çaydef Genel Sekreteri Şükrü Yönetim, Kesmetaş Mahallesi Derneği Başkanı Ali Şenkal, Yeşiltepe Derneği Başkan Vekili Mustafa Yeşildağ, Esendağ Köyü Derneği Başkanı Mustafa Atış, Çomoğlu Derneği Başkanı İbrahim Çom, Çayeli Şairler Vadisi Derneği Başkanı Cafer Kuru, Baltacılar Derneği Başkanı Abdullah Baltacı, Orhanlı Rizeli İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Çepni, Çayeli’nde gelen mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte çok sayıda davetli açılışta dernek yönetimini yalnız bırakmadılar...

Tulum, horon ve türkülerle renklenen açılışta, herkesin yüzündeki mutluluk ifadesi göze çarptı. Üsküdar’a yolunuz düştüğünde, belediyenin yanında rahatlıkla bulabileceğiniz geniş ve rahat ortamıyla, bir dost çayı içmek, köy havası almak, sohbet etmek istediğinizde her zaman açık olan eviniz sizi bekliyor.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ