Romen sanatçı Bujor Hoinic Karadeniz müziğinin o coşkulu havasını klasik müzikle birleştirip bir eser ortaya koydu. Merak edenleri bu akşam Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin konserine bekliyor.

Yaşamını 24 yıldır Türkiye'de sürdüren orkestra şefi ve besteci Bujor Hoinic, Karadeniz müziğinin ritim ve coşkusunu klasik müzikle buluşturan 'Karadeniz Rapsodisi' adlı bir eser besteledi. Eser, Rize Dernekleri Federasyonu tarafından Rize'nin 91. kurtuluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde bugün gerçekleştirilecek konserde seslendirilecek. Konserde, ayrıca, düzenlemesini Bujor Hoinic'in gerçekleştirdiği 'Ben Seni Sevduğumi', 'Oy Trabzon', 'Yalgızam', 'Asiye', 'Aygız' ve 'Divane Aşık Gibi' isimli türküler de yorumlanacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Şef Hoinic'in yöneteceği konserde, Feryal Türkoğlu, Zeynep Halvaşi, Aykut Çınar ile Mithat Karakelle seyirci karşısına çıkacak.

BİZE BENZİYORLAR
Rossini'nin 'Sevil Berberi' adlı operasını yönetmek üzere 1980'li yıllarda Türkiye'ye davet edildiğini ve bir daha geri dönmeyip bir Türk sanatçıyla evlendiğini söyleyen Hoinic, Karadeniz kültürünün Romen kültürüne çok benzediğini dile getiriyor ve ekliyor: 'Karadeniz yöresi tıpkı benim ülkeme benziyor. Karadeniz Rapsodisi'ni de zorluk çekmeden yazdım.. Fransız besteci Georges Bizet, İspanyol kültürünü en iyi biçimde anlatan Carmen operasını nasıl yaptıysa ben de bu çalışmayı öyle yaptı'

Editör: HABER MERKEZİ