Rize'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün açtığı ücretsiz dans kursunda salsa, tango, çaça gibi Latin dansları öğrenen gençler, Ankara'da yapılan bölge dans yarışmasında bir birincilik, bir de ikincilik kazandılar.

Rize'de yaklaşık 7 ay önce dans kursu almak isteyenlerin artması üzerine İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, bünyesinde ücretsiz dans kursu açmaya karar verdi. Dansa ilgi duyan bir öğretmenin dans vermeyi kabul etmesiyle başlayan dans derslerine 80 civarında öğrenci eğitim görüyor.

Yaşları 9-17 arasında değişen gençler, haftanın berili günleri dans eğitmeni Gül Akın Boncukçu yönetiminde bir araya gelerek ''samba, çaça, tango'' gibi ladin dansları öğreniyor.

Gençler, kısıtlı imkanlarına rağmen 13 Nisan'da Ankara'da Dans Sporları Federasyonu'nca düzenlenen ve Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerdeki illerden ekiplerin katıldığı bölge dans yarışmasında free styl'de birincilik, hip hop'da ise ikincilik kazandılar. Gençler şimdi de kasım ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Editör: HABER MERKEZİ