Dilek ASLAN

Rize üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu 'Üniversiteler o şehrin geleceğini tayin eder. Geçmiş kültürümüzü yansıtan folklor yarışmaları ilimizde yapılması bizim için önemlidir. İlimizde ve üniversitemizde ilk kez yapılan kültürel yarışma tarihimizi ve kültürümüzü yansıtmakta. Ülkede tek bayrak, tek millet ve tek yürek olarak kalacağız” dedi.

Rize üniversitesi Kapalı spor salonunda yapılan ve 13 Üniversitenin katıldığı halk oyunları yarışmasında sabah seanslarına katılan 8 üniversite arasında Gaziantep üniversitesi oynadığı Karadeniz oyunu ile birinciliği kazandı.

Rize üniversitesi kapalı spor salonunda yapılan üniversite spor federasyonunun organize ettiği Üniversiteler halk oyunları B kategorisi Horon Yarışmasına Amasya Üniversitesi, KTU, Ankara üniversitesi, Artvin Çoruh üniversitesi, Çankırı Üniversitesi, Gazi Antep Üniversitesi, Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Rize üniversitesi ve Hava Harp okulu katıldı.

Rize üniversitesi Kapalı spor salonunda yapılan üniversiteler arası Stil folklor yarışmaları öncesi konuşan Üniversiteler Spor federasyonu yönetim kurulu üyesi Mehmet Zeki Baykal 'Üniversiteler arası kaynaşmayı sağlamak ve folklor zenginliklerini tanıtmak amacıyla yaptığımız bu yarışmayı Rize de yapmaktan mutluyuz” dedi.

Rize Üniversitesi Rektörü Nazmı Turan Okumuşoğlu ise 'Üniversiteler şehirlerin geleceğini belirler. Bugün burada bir ilki yapıyoruz. Kültürümüzü yansıtan halk dansları yarışmasının ilimizde yapılması bizi onurlandırdı. Rize üniversitesinde böyle bir organizasyon ilk kez yapılmakta ve çeşitli illerden gelen öğrencilerimizin burada kaynaşması bizi mutlu ediyor. Tek vatan, Tek cumhuriyet, tek bayrak ve tek millet olarak bu ülke il ele bet yaşayacaktır” dedi.

Rize üniversitesi rektörü juri üyeliğini çeşitli illerden gelerek yapan 15 kişilik ekibe çeşitli hediyeler verdikten sonra. üniversitelerden gelen öğretim üyelerine rektörlerine ulaştırmak üzere birer plaket verdi.

Yöreselden çıktı

İlk olarak yarışan KTU folklor ekibi zurna ve davul eşliğinde Karadeniz oyunu oynarken oyunda çalgılar uyumlu olmaması dikkat çekti. Rize üniversitesi ise tulum eşliğinde oyun oynarken üniversiteler arasında en hareketsiz oyunu oynaması dikkat çekti. İnönü üniversitesi kemence eşliğinde Karadeniz folklorunu oynarken. Kocaeli, Gaziantep üniversiteleri ise Karadeniz folklorunu canlandırdılar.

Gazi Antep üniversitesi folklor ekibi oynadığı Karadeniz oyunu ve bıçak oyunu ile büyük alkış alırken sabah seansında 8 üniversite arasında birinciliği 89 puanla alırken, ikinciliği KTU 88.70 puanla. Rize Üniversitesi ise 88 puanla 3 oldu.

Rize üniversitesi hareketsiz oyunu ile 3 olurken. Kastamonu ve Kocaeli üniversitelerinin oyunlarının dereceye girmemesi ise şaşırttı.

Editör: HABER MERKEZİ