Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Düğün ya da Davul” adlı oyunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı sözlerine yapılan taşlamalar üzerine 4 tiyatrocuya ihtar cezası verildi, bazı replikler oyun metninden çıkarıldı.

Haşmet Zeybek’in yazdığı, Volkan Özgömeç’in yönettiği oyun 26 Aralık 2007’de Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde sahneledi. Doğaçlama yapan oyuncular izleyicilere “Başbakan kimden korkar?” sorusunu yöneltti. Bir oyuncu, “Başbakan ABD’den korkar” diyerek yanıtladı. Oyunda Başbakan’ın söylediği “Ananı da al git”, “Burası yan gelip yatma yeri değildir” sözleri de kullanılınca, bazı izleyiciler tepki göstererek salonu terk etti.

Rize Valisi Kasım Esen de, yaptığı açıklamada, “Sanat özgürce yapılabilmelidir. Ama devletten maaş alan bir tiyatro ekibinin oyunlarında siyasi mesaj vermesi etik değildir. Eğer senaryoya uymamışlarsa, bir suç işleyip kuralı ihlal etmişlerse gerekli inceleme yapılır” dedi.

Yapılan soruşturmanın ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Murat Gökçer, oyunun yönetmeni Volkan Özgömeç ile oyuncular Halil Ayan ve Erşan Utku Ölmez’e ihtar cezası verildi.
 
 
 
 
 
 
 

Editör: HABER MERKEZİ