Rize Fındıklı'da 20 yıldır iş yeri bulunan mahalleden Halk Eğitim Merkezi (HEM) binasında tahsis edilen yere taşınan kemençe ustasının geri gelmesini isteyen bir grup çocuk, pankart açıp, slogan attılar.

Fındıklı'nın Merkez Mahallesi'nde iş yerinde kemençe ve tulum üretimi yapan Yılmaz Şişman, kısa süre önce HEM binasında tahsis edilen yere taşındı.

Sanatkarların becerilerini sergiledikleri ve eğitim verdikleri binada çalışmaları sürdüren Şişman, bugün, eski iş yerinin bulunduğu ve zaman zaman kemençe çalarak eğlendirdiği çocukların ilginç eylemiyle karşılaştı.

Merkez Mahallesi'nde yaşan bir grup çocuk, geldikleri HEM binası önünde ''Yılmaz amcayı istiyoruz'', ''Mahallemiz sensiz çok sessiz'', ''Ne olur geri dön'' diye slogan atıp, pankart açtılar.

HEM önünde toplanan çocuklar, Şişman için yazdıkları şiiri de okudular.

Çocukların sevgi gösterisi karşısında duygulanan Şişman, ''Eski yerim küçüktü. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yücel Yıldırımkaya'nın ricası üzerine buraya geldik. Isınma problemimiz yok oldu. Burada daha iyi imkanlarda çalışıyoruz. Ama bu durum çocuklarımızı oldukça üzmüş. Yaptıkları beni çok duygulandırdı'' dedi.

Şişman, eski iş yerine dönmesinin mümkün olmadığını ama zaman zaman mahalleye gidip çocuklarla birlikte eğlenmeye devam edeceğini kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ