Dilek ASLAN

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince sağır ve dilsizlerin engelliler tiyatrosu çalışmaları başlatıldı. Gençlik Merkezi tiyatro lideri Hatice Semiz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek engelliler (sağı ve dilsiz) tiyatrosunu oluşturduklarını söyledi.İlk olarak Ahmet Mercan Kaya’nın ‘’Bizim Aile’’ adlı eserini sahnelediklerini ifade eden Semiz şunları söyledi; İller düzeyinde bulunan kentteki özürlü vatandaşlara yönelik tiyatro çalışması olmadığını gördük bu çerçevede hazırladığımız engelliler tiyatrosu Rize Gençlik Merkezimize sunduk gerek Gençlik Merkezi Müdürü Zeki Bakırcı Gerekse İşitme Engelliler Derneği Başkanı Turgay Esey den olumlu yanıt aldık.

Bu yandan çalışmalarımızı sürdürürken Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Yılmaz bu projenin çok anlamlı olduğunu her türlü desteği vereceğini öğrenmiş olmamız bizleri dahada umutlandırdı.

Çalışmalarımızı 12 (on iki) engelli oyuncu arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde sürdürüyoruz, önümüzdeki dönemlerde benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Sanatsal ve Kültürel faaliyetler acısından Rize Gençlik Merkezinin örnek teşkil ettiğini ifade eden Gençlik Merkezi Müdürü Zeki Bakırcı Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün desteğiyle bu faaliyetlere devam edeceklerini söyledi.

Öte yandan 2 (iki) perdeden oluşan Bizim Aile isimli oyun Ekim ayı içerisinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Sergilenecek.

Yönetmenliğini Hatiçe Semiz Yaptığı oyunda Sema Tuzcu,Halit Tuzcu,Gül Bülbül,Fatih Bülbül,Metin Erdoğan,Rafet Şentürk,Dilek Çelik,Hemsile Topaloğlu,H.Avni Topaloğlu, Kemal Köse, Cengiz Akkuş, Mesut Nalbant oyuncular rol alıyor.

 


 

 


 

 

Editör: HABER MERKEZİ