Etkinlik 9 Ekim cumartesi akşamı açılışla başladı ve 17 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek. Taksimde kurulan stantlarda Rize yöresine ait kültürel öğeler tanıtılırken, her akşam da yöresel sanatçıların yer aldığı müzik eğlence programları gelen izleyicilere sunuluyor. Açılış programına İstanbul'un ve Rize'nin önde gelen brokratlarının yanında çok sayıda da davetli katıldı.

Bu yıl 5. si düzenlenen Geleneksel Rize Tanıtım Günleri İstanbul’un ve dünyanın gözde mekânlarından olan Taksim’de yapıldı. Etkinlik 9 Ekim cumartesi akşamı açılışla başladı ve 17 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek. Taksimde kurulan stantlarda Rize yöresine ait kültürel öğeler tanıtılırken, her akşam da yöresel sanatçıların yer aldığı müzik eğlence programları gelen izleyicilere sunuluyor.


 
Güneysu’yu temsilen etkinliğe katılan Güneysu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hikmet YANIK, Güneysu Belediyesinden Sadık KANDEMİR ve Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Melek TURAN kurdukları stantta Rize yöresinin en belirgin ürünlerinden olan Rize Bezini (Feretiko), el emeği ürünleri sergilediler.

 

Başbakanın İlçesine ait standlar Rizeli ünlü siyasetçive Bürokratlar  tarafından  özellikle ziyaret edilirken Rizeli Ünlü sanatçı Yasemin YILDIZ'da Güneysu Halk Eğitim Merkezine ait stand da görevlilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ