Rize Günleri-II

Rize Turizm, Tanıtım ve Çay Günleri

25-28 Şubat 2011 – Atatürk Kültür Merkezi- Ankara

Basın Bildirisi 

Çayın Başkenti Tekrar Türkiye’nin Başkentinde.

Rize’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yıldönümü kutlamaları kapsamında, Rize Tanıtım, Turizm ve Çay fuarının ikincisi 25-28 Şubat 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek. 

Açılış Başbakanımız Recep Tayip ERDOĞAN tarafından yapılacak

Rize günlerinde hedef 750.000 ziyaretçi

Geçen yıl Çay’ın Başkenti, Türkiye’nin Başkentinde sloganıyla 04-07.Mart2010 tarihleri arasında düzenlenen Rize Günleri etkinliklerini; Siyaset, Bürokrat, Büyükelçi, Basın, Sivil Toplum örgütleri ile birlikte, 350.000’in üzerinde ziyaretçi gezmişti.  25.Şubat tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açılışı yapılacak fuara bu yıl 750.000 bin ziyaretçi bekleniyor. 

Şubat ayında Ankara’da Rize rüzgârı yaşanacak.

Suyun Berekete Dönüştüğü Kent Rize’yi Ankara’ya taşıyoruz.

Rize Valisı Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU Başkanlığında Rize de ve Rize Dernekleri federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa başkanlığında Ankara da oluşturulan heyetlerin çalışmaları son noktaya geldi.  Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Süleyman BASA yaptığı açıklamada; “Geçen yıl beklenenin üzerinde  bir katılım olması bizi mutlu etmiştir, ancak bizi en çok mutlu kılan Rize’den gelen ilçe stantlarının tam istenildiği şekilde olmasıydı, bu yılki hedeflerimiz daha büyük olacak,  geçen yıldan daha farklı bir ortam sağlanarak özellikle Rize’nin otantik ürünlerine daha da ağırlık verecek, gezenlerin zevk alacağı bir konsept planlanmış olup, bu yılda Ankara’ya şubat ayı boyunca Rize havası yaşatılacaktır.” Dedi. 

Karadeniz Yayla Şenlikleri Ankara’ya geliyor.

Fuar süresi içinde; Rize’nin doğal Ürünleri, Kültürü, Sanatı, folkloru, türküleri, otantik el sanatları, mimarisi, Yöresel tatları ve organik çayı tanıtılacak. Rize’deki yaylalarımızda her yıl yaz aylarında gurbetten gelen hemşerilerimiz ve konuklarımızla birlikte onlarca festival ve şenlik yaparız, Karadeniz Yayla Şenlikleri adını verdiğimiz etkinlik programını kış ayında Başkentin merkezine taşımak amacımız olacaktır. 

Davut GÜLOĞLU, Cengiz KURTOĞLU, MARSİS ve pek çok sanatçı Rize günlerinde

Tüm aktiviteler ücretsiz

20 ayrı sanatçını konseri, 2 Atma türkü ekibi,  12 adet ayrı  Rize ye özgü skeç, 6 ayrı halk oyunu ekibi, Karadeniz Türkü Topluluğu konseri, paneller, video gösterileri, bölgenin doyumsuz görüntülerinin yer aldığı 5 adet fotoğraf sergisi, Rizeli ressamlar ortak resim sergisinin yer aldığı şenlik programımız 25.Şubat.2011 saat 10.00 da başlayıp, 28.şubat.2011 akşam 22.de sona erecek. Tulum ve kemençe ile horon hiç bitmeyecek. Atmaca kültürümüzle, el zanaatkârlarımız; size tulum, kemençe yapmanın, feretiko örmenin, silah yapmanın, kaşık oymanın inceliklerini gösterecekler.

 

Doğal Ürünler ve Yöresel tatlar Ankara’ya geliyor.

Karadeniz Tereyağını, peynirini, fındığını, Kaçkarların enfes organik ballarının en doğal örneklerini, pekmezini, Rize kivisini, likapasını, simidini ve direk değirmenden yeni çekilen mısır ununu Ankara’ya getiriyoruz. Fırtına deresinin meşhur Kırmızı benekli alabalığını, mıhlamasını, Rize kavurmasını, Laz böreğini, mısır ekmeğini, hamsinin her çeşidini, meşhur kuru fasulyemizi, Rize den gelen ustalarımız eşliğinde tadacaksınız. 

Çay Sektörünü Ankara’da  buluşturacağız…

Çaylar Bizden.

Bu yıl Çay sektörü daha ağırlıklı olarak fuara damgasını vuracaktır. Özellikle Organik çay ve hediyelik çayları uygun fiyatlarla direk fabrika satışından elde edebileceğiz. Geçen yıl 300.000 bardak çay ikram etmiştik. Bu yılda fuarımıza gelen herkes başta organik çay olmak üzere bölgenin en güzel çay örneklerinden tatma fırsatı bulacaktır. 

Türkiye’deki tüm Karadenizlileri, Rizelileri Ankara’ya davet ediyoruz

Aynı zamanda bu fuarın Rizelilerin Ankara buluşması olarak da değerlendiriyoruz. Türkiye’deki tüm Rizeli, Karadenizli ve Karadeniz’i sevenleri aileleri ile birlikte fuarımıza davet ediyoruz. 

 El Sanatları Sergileri, İmza Günleri, Dinletiler, Yöresel Yiyecekler, Yayla Pazarı, Kamu ve Özel Sektör Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Gazeteler, Radyolar ve Yayın evleri ile dört günlük etkinlik boyunca Rizeyi yaşamaya, horon oynamaya davet ediyoruz.

Tüm aktiviteler ücretsiz olup, Tüm halkımızı 25.28 Şubat. 2011 tarihlerinde Ankara Atatürk kültür merkezine bizimle birlikte horon tepmeye, şölene, ziyafete bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi ve programwww.rizeliler.org.tr  adresinde

Rize Günleri etkinlik programı  için aşağıdaki dosyaları  lütfen tıklayınız..

Rize Günleri Etkinlik Programı.
Rize Günleri Davetiye genel görünüş.
Rize Günleri Davetiye içeriği.

Rize Günleri Reklam afişi. 

Editör: HABER MERKEZİ