Tiyatrocu ve komedyen Gafur Uzuner, şimdiye kadar Karadenizli tiplemeleriyle tanınıyordu. Ancak yönetmenleri önyargılarını aşmaya davet eden Uzuner, 'Bence komedyene en dramatik roller verilmeli. Güldürmeyi başaran adamın ağlatması çok daha kolay olur. Kendime güveniyorum. Tekliflere açığım.' diyor.

Komik tiplemeleri ve sempatik tavırlarıyla tanınan komedyen Gafur Uzuner, uzun yıllardan beri ekranlarda boy gösteriyor. Karşımıza nerede ve ne zaman çıkacağı hiç belli olmuyor. Kah bir tiyatro oyununda, kah bir sinema filminde; bazen bir dizide bazen sokakta mikrofon tutuyor bize, kimi zaman da bir hemşehriler gecesinde yine mikrofon elinde çıkıveriyor sahneye Uzuner. Adı söylendiğinde biraz duraksayanlar, yüzünü görür görmez mütebessim ifadeyle 'Aaa tanımaz olur muyum hiç' diyor. Yıllardır ekranlarda olmasına rağmen hiç eskimeyen yüz Gafur Uzuner, samimi olduğu için yıllardır ekranlarda var olabildiğini söylüyor. Geçtiğimiz yıl Mesut Uçakan'ın yönettiği 'Anka Kuşu'nda rol alan sanatçı, halen STV'nin sevilen dizisi Kollama'da oynuyor. Kanal A'da ise her gün yayınlanan 'Söyle Yakıştır' programıyla izleyicilerin karşısına çıkan bu samimi sanatçı, 'Komedyeniz diye sürekli komik tiplemeleri canlandırmamız gerekmiyor. Ben yönetmenlerin yerinde olsam komik oyuncuya en dramatik rolleri veririm. Güldürmeyi başaran, ağlatmayı dünden başarır.' diyor.  

'1001 surat' gibi 1001 şive ile insanlar sizi tanıdı. Her yerin şivesini konuşmak için nereli olmak lazım?

Her ne kadar burun Karadeniz'den olsa da kütük başka; Ankaralıyım ben. Ben özellikle bazı yöreleri çok iyi konuşuyorum. Mesela Kayseri'ye, Erzurum'a ya da Kastamonu'ya hiç gitmediysem; yakınlarım arasında o yöreden kimse yoksa yani gözlem şansım olmadıysa gidip birileriyle konuşmaya çalışıyorum. Bir yerden bir şey duyuyorum, hemen kaydediyorum. Güneydoğu şivesini çok daha iyi konuşurum. Hatta bazı oyunlarda arkadaşlara nasıl konuşulacağını bile öğretirim. Herhalde ülkemizin tam ortasından Başkent'ten olmak lazım... (internethaber

Editör: HABER MERKEZİ