Yeşilay haftası kutlamaları kapsamında Rize Kurtuluş İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğretmen ve öğrencilerinin davetlisi olan Yeşilay Rize Temsilcisi B.Ali Kavalcı, Öğrenciler tarafından Yeşilay Derneğinin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili soru yağmuruna tutuldu.

Kurtuluş İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğretmeni Ayşegül Karabayraktar, ”Yeşilay haftasını öğrencilerimizle sınıfımızda çeşitli etkinliklerle kutladık. Rize’de Yeşilay Cemiyeti Temsilciliğinin bulunduğunu ve çalışmalarından biliyorduk. Öğrencilerimizin Yeşilay haftasını kutlama etkinliklerimizde Rize Yeşilay temsilcisinin okulumuza gelerek, öğrencilerimizin bu hafta kapsamında Yeşilay’ın zararlı alışkanlıklara yönelik yapmış olduğu çalışmaları kendilerine anlatmalarını ve Yeşilay’ın İlimiz ve ülke genelinde yapmış olduğu çalışmalar ve zararlı maddelerle ilgili merak ettikleri soruları sınıflarında sormak istediler.

Yeşilay Rize Temsilcimiz davetimiz üzere okulumuza ve sınıfımıza teşrif ederek, öğrencilerimizin Yeşilay’la ilgili merak ettikleri yüzlerce soruyu büyük bir zevkle, onları sabırla dinleyerek, adeta eğlendirerek cevaplandırdılar. Kendilerine okulumuz, şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyoruz.”diye konuştu. Okul Müdür Yardımcısı Şaban Alanında katıldığı konferansta konuşan, Yeşilay Rize Temsilcisi B.Ali Kavalcı; “Bu yılkı Yeşilay haftası kutlamaları geçmiş yıllara oranla çok kapsamlı ve yararlı geçmiştir. Doğuş Çay ve Kurtuluş İlköğretim okullarımızın yanında, İkizdere ilçemizde Kaymakam Sayın Emre Çınar’ın daveti üzerine bir konferans vermiş olduk. Ayrıca Ardeşen ilçemizde Gelişim TV’de canlı yayında program sunucusu Abdullah Uzun’un konuğu olarak 2 saati aşkın bir program yaptık. Bu canlı yayın programında yeni tütün yasasının kanunlaşmasında büyük emeği olan, Rize Milletvekilimiz Sayın Dr. Lütfi Çırakoğlu’da katılarak halkımızı bu kanunla ilgili bilgilendirdi. Kurtuluş İlköğretim Okulumuz 4/C sınıfı öğretmeni ve öğrencilerinin davetine büyük bir mutlulukla gittim. Çocuklarımızın sağlıklı, huzurlu bir aile ve eğitim ortamında yetişmeleri, Yeşilay olarak bizim en çok önem verdiğimiz bir çalışmamızdır. Yeşilay bu genç öğrencilerimiz ve toplumumuz için vardır. Geleceğimizin teminatı olan bu genç yavrularımızı toplumumuzu tehdit eden bu zararlı maddelere karşı bilgilendirmek, onlara rehberlik yapmak asıl görevimizdir. Hayatımın en mutlu gününü geçirdiğim bu sınıfımızın öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Bu duyarlı çocuklarımız gibi, herkese, Sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir gelecek için, Yeşilay’a destek ol, sende bir hayat kurtar diyorum.”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ