“Namaz Gönüllüler Platformu” tarafından organize edilen, Ressam Arif Ergun tarafından iki yılda hazırlanan 42 yağlı boya tablo sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Dünya’da ilk kez namaz resimleri sergisinin Beyazıt- Çemberlitaş Birlik Vakfı salonunda sergilenen tabloları Ressam Arif Ergun ile Rizeli Yazar-Namaz Gönüllüleri Sözcüsü Dursun Ali Taşçı, Rizeli Hamidiye Suları Genel Müdür Yardımcısı Emrah Doğan, Yazar-Namaz Gönüllüleri Kurucusu Abdullah Yıldız ve Rizeli gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı birlikte gezerek incelediler.

“Dinin direği” namaz için dünyada bir ilk gerçekleşti. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu Konyalı ressam ve Namaz gönüllüleri platformu sözcüsü Arif Ergun, ”Maalesef bugüne kadar namaz resim konusu olmamıştı. 42 adetten oluşan resimlerimi yaparken tamamen gerçek olaylardan hareket ettim. Her yerde, her şartta, her mevsimde namaz kılmaya çalışan insanların oluşturduğu güzellik tablolarını iki yılda çok yorulduysam da büyük bir şevk ve heyecanla resmettim. Bu tablolarla 7’cı kişisel sergimi açmış olduk. 20 yıldır yağlı boya tabloları çiziyorum. Fakat tarihte namazları ile ünlü maneviyat büyüklerimizin yaşadığı önemli olaylar içinde zor şartlarda kılınana namazları çizmek kadar haz duyduğum günleri ve ayları yaşadım. Resimlerime halkımız çok yoğun ilgi gösterdi. Bu ilgi iki yıllık yorgunluğumu kısa zamanda unutturdu.” dedi.

BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: HABER MERKEZİ