Fatih Sultan Kar / İST.

Resul Çelik Fotoğrafa gönül veren bir Çayelili. O Karadeniz’in güzelliklerini objektifiyle evimize iş yerimize taşıyor. 1972 yılında Çayeli’nde doğan Çelik Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde açmış olduğu ellinin üzerinde fotoğraf sergisi ile Rize ilinin tanıtımına da büyük katkılar sağladı. Çelik daha çok manzara ve porte çalışmalarına ağırlık veriyor.

Gezgin bir fotoğrafçı

Resul Çelik bu güne değin yaptığı çalışmalara bir Rize fotoğrafları albümü ile fotoğraf sevenlerle paylaşmayı hedefliyor. Bu bağlamda Rize ilinin kültürü ile ilgili yetkililerinde desteğini bekliyor. Çelik ülkemizin ünlü gezgin fotoğrafçısı Ersin Alok’u örnek alıyor ve onun görüşlerine fotoğraflarına hayranlığını dile getiriyor

Memleket özlemim fotoğraflarıma yansıyor

Resul Çelik fotoğrafla ilgisini ve memleket sevgisini şöyle dillendiriyor: Fotoğrafın yaşanan bir anı saptama gücü vardır. Karadeniz doğanın her renginin olduğu yeryüzü cennetidir. İşim gereği İstanbul’da yaşıyorum. Bu durum memleket özlemi oluşturuyor. Fırsat buldukça Karadeniz’e koşuyor, fotoğraflar çekiyorum. Özlemim çektiğim fotoğraflara da yansıyor. Fotoğrafçılık mesleği yanı sıra bir doğa tutkunuyum. Bu işin okulunda okumadım. Fotoğraf dergilerini takip ediyorum. Bu konuda deneyimli isimlerden bilgiler alıyorum. Geziyor, görüyor ve fotoğraf çekiyorum. İnsanların bilmediği güzellikler keşfetmek ve onları fotoğraflamak en büyük tutkum. Karadeniz’de doğa çok mükemmel. Bu mükemmellikleri fotoğraflamaktan büyük haz alıyorum. İstanbul’un gündelik stresinden fotoğraf çekerek kurtuluyorum.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ