TRT’nin yeni sezon için hazırlıklarına başladığı 13 bölümlük bir dizi film projesi ile Rizeli Kuva-i Milliye kahramanı İpsiz Recep’in hayatı anlatılacak. Film Yapımcısı Murat Aslan, genç nesillere bu ülke için yapılan fedakarlıkları anlatarak, bilim ve eğitim ile ülkelerine hizmet etmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Biz Rize’ye gelip İpsiz Recep hakkında bilgi toplamak isterken bir çok gencin İpsiz Recep’i tanımadığını gördük. Biz artık yeni nesil ülkesine hizmet için eline silah alıp savaşsın istemiyoruz. Bu ülkeyi kurtuluşu için beden olanlara layık olunsun, istiyoruz. Nedir bu; iktisadi, bilimsel, ekonomik her alanda insanlar işini en iyi şekilde yaparsa bu ülke için yapmış olacak. Yine İpsiz Recep ve arkadaşlarının yaptığı gibi milli bir hareket olur. Buna sevile olması için bu dönem filmini yapmaya karar verdik. İpsiz Recep’te bizim için çok güzel bir konu oldu.”şeklinde konuştu.

 

Aslan, Rize’de yaptıkları araştırmalarda İpsiz Recep hakkında hiç duyulmamış gerçekleri öğrendiklerini belirterek, İpsiz Recep ve arkadaşlarının mücadele yıllarında dağlarda kemikleri tuzlayıp yalayarak açlıklarını bastırdıklarını söyledi. Aslan konuyla ilgili olarak, “İpsiz Recep’e baktığımızda kişisel hiç hareket etmemiş. Kuva-i Milliye de görev aymadan önce bir eşkıyalık dönemi olmuş. Ama bu döneminde kırk haramiler gibi mala ve insanların canına yönelik bir havası olmamış. Bizi milli  mücadele ile ilgili olan kısmı ilgilendiriyor. Orası da çok önemli. Rize’de yaptığımız araştırmalarda çok önemli şeyler öğrendik. İpsiz Recep ve arkadaşları mücadele yıllarında dağlarda kemiklere tuz döküp yalayarak açlıklarını yatıştırmışlar. Böyle bir mücadele yürüterek ülkesi için büyük yararlılıklar gösterdiler. Bu nedenle bu dizi filmi çekmeyi uygun gördük.”dedi.

 

Çalışmalarının son zamanlarda açılan Kuva-i Milliye isimli derneklerle bir ilgisi olmadığını hatırlatan yapımcı,“Son zamanlarda Kuva-i Milliye adı altında açılan dernekler felan var. Bizim çalışmamızın bunlarla bir ilgisi yok. Tamamen Atatürk’ün Emice diye hitap ettiği, sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Yüz Başı rütbesi verdiği bir milis kuvvetinin başının Kuva-i Milliye ile ilgili hayat hikayesini anlatacağız.”dedi.

 

Eylül ayı içerisinde gösterime girecek dizi filmin TRT tarafından yeni sezonda hayata girecek projeler içerisinde en büyüğü olduğunu ifade eden Aslan, bu projede 90 kişinin görev alacağını dizinin Kandıra bölgesinde çekileceğini söyledi.


Editör: HABER MERKEZİ